Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sandık görevlilerinin "sınırda nöbet tutan askerle aynı vazifeyi yaptığını" belirterek, "Uhud'daki okçular gibisiniz. Sandıkları, mevziyi terk etmeyeceksiniz" dedi.

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı'nın Konak Öğretmenevi'nde sandık görevlileriyle düzenlediği toplantıya katılan Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinin Türk demokrasi tarihindeki en önemli seçim olduğunu vurguladı.

Eski Türkiye'yi kimsenin hatırlamak istemeyeceğini, mazot kuyruklarının olduğunu, emeklilerin maaşını alabilmek için kuyruklarda beklerken dayanamayıp öldüğünü ifade ederek, Türkiye'nin 12 yılda önemli mesafeler katettiğini dile getiren Eroğlu, "Dünyada hiçbir parti yoktur ki iktidarda olsun da yıpranmasın. Ama bunun tek istisnası, iktidar olup da oyunu artıran tek parti AK Parti'dir" dedi.

İzmir'de Kadifekale'den başka bir kale tanımadıklarını belirten Eroğlu, "O şişirme balondan kaleyi özellikle 7 Haziran'da bir iğne batırmak suretiyle söndüreceksiniz" ifadelerini kullandı.

10-12 yıl önce, Türkiye'nin IMF'ye borçlarını ödeyip üstüne bir de 5 milyar dolar borç verebilecek düzeye gelebileceğine, G-20'ye dönem başkanlığı yapabileceğine kimsenin inanamayacağını ancak bunun gerçekleştiğini dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Batının bu topraklar üzerinde, bazı düşman ülkeler veya dost görünenlerin Türkiye üzerinde büyük oyunları var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun bildiklerini bilseniz bir dakika dahi uyumak mümkün olmaz. Çünkü bu vatanı bölüp parçalamak, yutmak için büyük planlar hazırlıyorlar. Bazen kendileri oyun oynuyor, bazen taşeron kullanıyor, bazen tetikçi tutuyor. Ama Allah'ın izniyle milletimizin feraseti büyük. Bütün bu oyunların üzerinden gelecek, bütün engelleri aşacak, siyasi istikrarı koruyacak AK Parti'yi tekrar tekrar gümbür gümbür yüzde 50 oyla iktidara getirecektir."

-"Biz hile yapmayız"

Sandıklarla görev yapacak partililerden dikkatli olmalarını isteyen Bakan Eroğlu, "Bazen uyanıklar 'geçersiz' diyor. Titizlikle takip etmeniz gerekir. Zabıtlardan mutlaka teslim alacaksınız. Bütün ilçelerde 30 avukatımız var, hepsi bir ilçede görev alacak. Onlar da birebir takip edecek. Sonuna kadar hiçbir hile yapılmaması için gayret edelim. Biz hile yapmayız. Sandık namustur, milletin namusudur diye özen gösteririz. Siz bugün sınırda nöbet tutan askerlerimizle aynı vazifeyi yapıyorsunuz. Uhud'daki okçular gibisiniz. Sandıkları, mevziyi terk etmeyeceksiniz. Buna yürekten inanıyorum. Onları sandığa gömeceğiz" diye konuştu.

-"Kimse sandığın üstüne oturamaz"

Bir partilinin "onlar sandığın üstüne oturacaklarmış" demesi üzerine Bakan Eroğlu, "Oturamaz. Emniyet görevlilerimiz var. Burada Eşrefpaşalılar var. İstanbul'da Kasımpaşa neyse İzmir'de Eşrefpaşa o. Bizi çağırın. Yakasından tutar atarız. Emniyet güçlerini çağırın, kimse sandığın üzerine oturamaz. Sandığa gömeceğiz. Mutlaka işin başında olalım, gözümüzü dört açalım" dedi.

Tüm İzmirlilerden sandığa gidip oylarını kullanmasını isteyen Eroğlu, "Sen oyunu kullanmazsan o oy başkasına yazılacaktır. Belki istemediğin kişiye destek vermiş olacaksın" ifadelerini kullandı.

Sandığa sahip olmaları halinde AK Parti'nin İzmir'de birinci parti olacağını söyleyen Eroğlu, "Onlarda hizmet yok, gönül alma yok. 'Patates çuvalını koysak bile İzmir bizi seçer' diyen insanları, o zihniyeti İzmirli kardeşlerim sandığa gömecektir diye düşünüyorum. Bütün İzmirlilerin vicdanı 'İstikrarın devamı, Türkiye'nin, İzmir'in büyümesi gelişmesi için AK Parti'ye gümbür gümbür mührünü bas diyecek'. Buna yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, İzmir'e daha çok hizmet edebilmek için Başbakanlık Ofisi'nin açıldığını anımsatıp perşembe günü burada basın toplantısı düzenleyerek, İzmir için projeleri, hedefleri açıklayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA