Büyük Üstat Doğumunun 111. Yılında Şiirlerle Anıldı

Kayseri’de Üstat ile şiir oyunu ve Necip Fazıl Kısakürek’in doğumunun 111. Yılını anma etkinliği yapıldı.

Büyük Üstat Doğumunun 111. Yılında Şiirlerle Anıldı
Genç Sahne Derneği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlendiği Üstat ile şiir oyunu ve Necip Fazıl Kısakürek’in doğumunun 111. Yılını anma etkinliği yapıldı. Anma programına Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Kayseri İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve büyük üstat hayranları katıldı.

Büyük üstat ile ilgili tiyatro eseri sahnelenirken üstadın şiirleri okundu.

Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel “ Üstadı anlamak ve anmak için bir aradayız. Üstadı anmak her zaman mümkün fakat anlamak çaba ister. Onun için biraz çabalamak lazım. Üstadın kitaplarına başlarken üstadın mantığını kavramazsanız üstadı anlamak biraz zorlaşır. İlk başta okurken sıkılırsınız ama anladıkça işin içine girersiniz. Kitabın içine gömülürsünüz. O nedenle ölüm yıldönümü ile doğum yıl dönümü 1 gün ara iledir. İstanbul’da talebelik dönemimizde kendisini çok yakından tanıma fırsatı bulduk. Üstat bizim idolümüzdü. Kendisi ile tanışma ve bir arada olmak bizim için büyük bir şeref oldu. Bir insan üstadı okumuş ve anlamışsa toplumda ki fertlerden bir adım daha önde olur” dedi.

Kayseri İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Taymuş “ Büyük üstat 1905 yılında dünyaya gelmiş, gençliği ve çocukluğu çok entelektüel bir ortamda geçmiştir. 12 yaşından itibaren şiir yazmaya başlamıştır. İlk 17 yaşında şiirleri yayınlanmaya başlamış ve çağdaş şairler arasına katılmıştır. En son Fransa’ya eğitime gitmiş ve 1934 yılında geri döndüğünde Abdülhakim Arvasi ile tanıştıktan sonra hayatı tamamen değişmiştir. O tarihten ölümüne kadar çalışmalarını İslami inanç üzerine yapmıştır” diye konuştu.

Kaynak: İHA