Tarsus Devlet Hastanesi'nde Palyatif Bakım Merkezi Açıldı

İçel Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nin girişimleri ve hayırseverlerin katkılarıyla Tarsus Devlet Hastanesi bünyesinde palyatif bakım merkezi açıldı.

Tarsus Devlet Hastanesi'nde Palyatif Bakım Merkezi Açıldı
AK Parti İçel Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, hastane bahçesinde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, merkezin açılmasıyla çok önemli bir eksikliğin giderildiğini belirtti.

Sağlık yatırımları hakkında bilgi veren Uzun, ilçeye 600 yataklı devlet hastanesi kazandırılacağını sözlerine ekledi.

Kaymakam Hasan Göç de merkezin devlet ve millet iş birliğinin en somut örneği olarak hayata geçirildiğini söyledi.

İnsan sağlığının her şeyden önce geldiğini belirten Göç, tedavisi zor olan hastalar için yapılan bu merkezin İçel'de bir ilk olduğuna dikkat çekti.

İçel Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı ise merkezin hayırseverler Mehmet Alıcı, Süleyman Alıcı, Şadiye Alıcı, Filiz Bozağaç, Yunus Cacim, Yasir Bukan, Hakan Sapmaz, Mustafa Çokaslan ve Yılmaz Akyüz tarafından 250 bin liraya yaptırıldığını bildirdi.

Çamsarı, merkez sayesinde hastaların ve ailesinin yaşamını tehdit eden sorunlarla karşılaşıldığında ağrının ve diğer fiziksel, psikososyal ve manevi problemlerin erken döneminde belirlenmesinin, tedavi ile acı çekmenin önlenerek hasta ve ailesinin yaşam kalitesinin geliştirilmesinin sağlanacağını söyledi.

Merkezde aileye dinlenme desteği ile hastanın yaşamını aktif kılmak için yaşam destek sisteminin sağlandığını belirten Çamsarı, merkezin hayırlı olmasını diledi.

Tarsus Devlet Hastanesi Başhekimi Namık Kemal Erdoğan ise merkezin anestezi uzmanı Arif Yılmaz sorumluluğunda, 20 uzman personelden oluşan bir ekiple 7 gün 24 saat hizmet vereceğini söyledi.

Konuşmaların ardından merkezin yapımına katkı sağlayan hayırseverlere şükran plaketi ve çiçek verilerek, teşekkür edildi. Daha sonra ise açılış kurdelesi kesildi.

Açılışa İl Halk Sağlığı Müdürü Aytekin Kemik, Tarsus Emniyet Müdürü Haydar Çelik, Tarsus Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Tarsus Sağlık Müdürü Füsun Kaleli, AK Parti İçel İl Başkanı İsmail Taşpınar ile milletvekili adayları Yılmaz Tezcan ve Mehmet Emin Kaplan katıldı.

Kaynak: AA