CHP Milletvekili Adayları Sanayicilerle Buluştu

CHP milletvekili adayları, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’’un da katılımı ile düzenlenen bir kahvaltıda Eskişehirli sanayicilerle buluştu.

CHP Milletvekili Adayları Sanayicilerle Buluştu
Kahvaltının verildiği Arı Yemek firmasının sahibi Yalçın Ulupınar, yaptığı konuşmada buluşmaya katılan adaylara ve Başkan Kurt’a teşekkür etti. Ulupınar "Bizler üretime odaklanmış kişileriz, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan bizler, halkımız ve siyasiler ile aynı gemideyiz bu nedenle tüm sorunlarla ilgilenmek zorundayız. Mevcut iktidar bizi maalesef dinlememiş ve bir çok problem ile bugüne kadar gelinmiştir. Ülkemiz belirsizliklerle boğuşmakta ve yorgun düşmektedir, tüm toplumu kucaklayan bir anlayış, üretime öncelik verilmesi ve son olarak Merkez Türkiye Projesi bizleri heyecanlandırmıştır, bu nedenle merak ettiğimiz konuları adaylarla birebir konuşabilmek için adaylarımızı davet ettik."

TÜRKİYE’NİN MERKEZİ İÇİN EN UYGUN ESKİŞEHİR

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ise, "Eskişehir sanayisi ve sanayicisinin son zamanlarda hakkını alamadığı kanaatindeyim, hükûmetin hukuku çiğnemesi, en çok sanayicileri, iş adamlarını rahatsız eder. Herkes uzun vadeli yatırım yapmaktan kaçınır. Gelişmiş ülkelerdeki gibi sosyal demokrat bir parti olmak isteyen CHP, bu konuda ciddi adımlar attı. Son olarak Merkez Türkiye Projesi’ni tanıttı. Bu merkez, Türkiye’nin merkezi, neden Eskişehir olmasın? Buna en uygun yeriz" dedi.

KARANLIKTAN DEĞİL AYDINLIK GÜNLERDEN

Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan CHP PM Üyesi ve Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, 2007 yılında rektör seçilmesine karşın atanmamasının kendisi için siyasi sürecin başlangıcı olduğuna değindi ve siyasete girmesinde, Erman Gölet’in “Partimize üye olmak ister misin” sorusunun bir başlangıç olduğunu anlattı. Karanlıktan değil önümüzdeki aydınlık güzel günlerden söz etmek istediğini ifade eden Prof. Dr. Usluer, “13 yıllık iktidarın ülkemizi getirdiği durumu, üretim tarafındaki sizler hepimizden iyi biliyorsunuz” diye konuştu.

İKİ ÖNEMLİ KONU

İki önemli konudan yola çıktıklarını belirten Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, “Bunların ilki demokrasiyi yeniden inşa etmek; kimse demokrasi ve hukuktan söz edemiyor, hepimiz çocuklarımız için kaygılıyız, hiçbirimiz eşitiz, özgürüz diyemiyoruz. Artık dini siyaset alet ediyorlar demek bile doğru değil İslami bir siyaset yürütüyorlar demek daha doğru. Kur’an-ı Kerim’in 10 bin tane Kürtçe mealini bastırmışlar, bunun üzerinden; inançlarımız, kutsalımız üzerinden siyaset yapıyorlar” dedi.

CHP’nin önce demokrasiyi yeniden inşa etmek dediğini yineleyen Prof. Dr. Gaye Usluer, “İnançlarımız, görüşlerimiz farklı olabilir ama bizim tutkalımız bu ülkenin vatandaşı olmak ve birlikte yaşamaktır” şeklinde konuştu.

MERKEZ ESKİŞEHİR OLSUN

Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP’nin seçim bildirgesi ve aynı zamanda hükümet programının ikinci önemli konusunun ise; ekonomi olduğunu dile getirerek, “Ekonomi alanında yapacaklarımızın bir tarafında emek kesimi yani emekçiler, diğer tarafında da işverenler var. Sizler üretim tarafındasınız. Asgari ücrete yapacağımız zam, açlık sınırının 1348 lira olduğu göz önünde bulundurulduğunda popülist bir yaklaşım değil, olması gerekenin dillendirilmesidir” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı, CHP’nin Mega Türkiye, Merkez Türkiye Projesi’ne de değinen Prof. Dr. Gaye Usluer şöyle konuştu:

“Üretim tarafını güçlendirmeye yönelik bir proje bu. Biz maaşları arttıracağız derken, bir yandan da üretimi güçlendirmek, istihdamın arttırılması ve sürdürülebilir üretim ve üretimin yüksek teknolojiye dayalı olmasının zorunlu olduğundan söz ederken; böyle bir projenin de olması gerekiyordu. Başkan Kazım Kurt’un da dediği gibi; biz şimdi diyoruz ki neden bu merkez, Türkiye’nin merkezi Eskişehir olmasın? İnşallah bu projede Eskişehir hak ettiği yeri alır, desteğinize her zamankinden çok ihtiyacımız var.”
Kaynak: İHA