Gümüşhane'de Okuma Bayramı Etkinliği Yapıldı

Gümüşhane’de Aysın Rafet Ataç İlkokulu tarafından 6 sınıf, 6 öğretmen ve 150 öğrencinin katılımıyla ‘Okuma Bayramı’ etkinliği gerçekleştirildi.

Gümüşhane'de Okuma Bayramı Etkinliği Yapıldı
Birinci sınıfa giden öğrencilerin görev aldığı etkinlik Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa okul Müdürü Köksal Ceylan, müdür yardımcıları, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Birinci sınıfa giden 2 öğrencinin sunuculuğunu gerçekleştirdiği programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Köksal Ceylan, Türkiye’de okuma yazma oranının yüzde 97’ye ulaştığını, yeni nesillerle birlikte hemen hemen okuma yazma bilmeyen kimse kalmadığını söyledi.

Konuşmasında öğretmenler, veliler ve öğrencilere de seslenen Ceylan, çocuklara “Annenizi, babanızı, öğretmenlerinizi ve arkadaşlarınızı sevin, çalışkan ve dürüst olun” tavsiyesinde bulunduktan sonra “Bugün çocuklarımıza fırsat verildiğinde neleri başaracağını hep beraber seyredeceğiz.” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren programda minik öğrenciler öğretmenleri ve ailelerinin katkılarıyla öğrendikleri şiir ve şarkıları seslendirirken, program boyunca skeç, okuma masalı, rond, dans, müzik ve oyun gösterilerini başarıyla gerçekleştirdi.

Çocukların sahne performansı göz doldururken, salonu hınca hınç dolduran aile bireyleri ise onları en mutlu günlerinden görüntülemek için yoğun çaba gösterdi. Programda hemen her veli cep telefonu veya dijital kamera ile çocuğunu sahnede kayıt altına aldı.
Kaynak: İHA