Önce Gözleme Yaptı, Sonra Ekonomiyi Değerlendirdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ekonomi Başdanışmanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Prof. Dr. Emine Nur Günay, seçim ziyaretleri sırasında önce gözleme açtı daha sonra ekonomiyi değerlendirdi.

Önce Gözleme Yaptı, Sonra Ekonomiyi Değerlendirdi
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile seçim çalışmalarını yürüten Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ekonomi Başdanışmanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Prof. Dr. Emine Nur Günay, Mihalgazi ilçesini ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün yöresel kıyafetle karşıladı. İlçede esnaf ziyaretinde bulunan Bakan Avcı ve beraberinde ki heyet daha sonra belediyeye geçti. Heyet ardından partililerin bulunduğu parka geçtiler. Burada Emine Nur Günay, gözleme yapan kadınların yanına geçerek eline oklavayı aldı. Bir süre gözleme açan Ekonomi Başdanışmanı Günay, ardından da yaptığı gözlemeyi pişirdi. Gözleme yaptıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Günay, 13 yıldır AK Parti iktidarlarının seçim ekonomisi kavramını siyasi literatürden çıkardığını söyledi.



Sağlam istikrarlı bir ekonominin olduğunu ifade eden Günay, “Ekonomiyi nasıl daha istikrarlı ve ileriye taşıyabiliriz, bunun için çalışıyoruz. Biz seçim ekonomisi değil tam tersi, sayın başbakanımız da sürekli bundan bahsediyor, 62’inci hükümet hiç bir zaman 8 aylık bir hükümet olarak kurulmadı. Ekonomi politikaları da tamamen şu anda 2018 sonuna hedeflenmiş esas 2023’e hedeflenmiş programlardır. Ocak 2015 itibariyle bu ekonomik politikalar uygulanıyor. Bunun en güzel örneği, 25 başlıklı dönüşüm programımız içinde bin 350’ye yakın eylem var. Bu eylemlerin 41’i şu 4 ay içinde hayata geçti. Sayın Başbakanımız geçen hafta paylaştı. Yani değil seçim ekonomisi, bizim hedefimiz 2023. 2023 için şuanda bütün politikalarımız ekonomik ve sosyal anlamda uygulanıyor" dedi.

“TÜRKİYE’DE ŞUANDA FARKLI ALGI YÖNETİMİ OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”

Seçim atmosferi nedeniyle Türkiye’de farklı algı yönetimi oluşturulmaya çalıştırıldığını ileri süren Günay, “Bu algı yönetiminin artık değiştiğini görmekteyiz. Artık çok güçlü, tek partili bir iktidar bekleniyor. Zaten biz emindik. Ama bunları piyasaları satın aldığını görüyoruz. Dolayısıyla hafif bu beklentinin etkisiyle parametrelerde farklı sonuçlar almış olabiliriz. Ama göreceksiniz, yılın ikinci yarısı çok farklı normalleşme dediğimiz döneme girdik hatta giriyoruz. Grev konusunda ise, çok olumsuz bir etkinin olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

Yatırımcılara çağrıda bulunan Günay, konuşmasına şöyle devam etti:

“AK Partiye inansınlar. İstikrara inansınlar. Ekonomik istikrar, siyasi istikrar demek. Siyasi istikrar ekonomik istikrar demek. Dolayısıyla bizim beklentilerimiz, her şekilde çok normal olacak. Özel bir yatırım yapmalarına gerek yok. Yılın ikinci yarısında çok farklı bir ekonomi göreceğiz inşallah.”
Kaynak: İHA