Bahreyn'de Muhalif Liderin Yargılanması

Bahreyn'de ana muhalefet hareketi El-Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Ali Selman'ın yargılandığŸı davanın görülmesine devam edildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bahreyn AğŸır Ceza Mahkemesi, Selman'ın "rejimi güç, tehdit ve meşŸru olmayan yollarla değŸişŸtirmeye çalışŸmak, yasalara karşŸı çıkılmasına teşŸvik, suç teşŸkil eden fiilleri gelişŸtirme, toplumsal barışŸı bozacak şŸekilde bazı mezhepten insanları alenen kışŸkırtma" iddialarıyla yargılandığŸı davanın duruşŸması başŸkent Manama'da yapıldı.

DuruşŸmayı 16 Haziran'a erteleyen mahkeme ayrıca Selman'ın tutukluluğŸunun devamına karar verdi.

Selman, kanunların ihlali ve suç işŸlediğŸi konusunda kendisine yöneltilen suçlamaların soruşŸturulması için 28 Aralık 2014'te Ceza İşŸleri Genel MüdürlüğŸü tarafından ifadeye çağŸrılmışŸ ve burada gözaltına alınmışŸtı. BaşŸsavcılık da soruşŸturmasını 19 Ocak'ta tamamlayarak, Selman'ın, tutuklu yargılanmak üzere mahkemeye sevkine karar vermişŸti.

ǜlke, şžubat 2011'de "daha fazla demokrasi ve reform" talebiyle şžii ve Sünni muhalefetin desteklediğŸi gösterilere sahne olmuşŸ, olaylar karşŸısında hükümetin sert tutumu nedeniyle muhalefetteki Vifak Cemiyeti milletvekilleri istifa etmişŸti. Cemiyet, ülkede gerçek anayasal monarşŸi ve seçilmişŸ hükümet sisteminin uygulanmasını talep ederken, Kral'ın mutlak güçlerinin, mevcut anayasal monarşŸi sistemini "şŸekli" hale getirdiğŸini savunuyor.

Kaynak: AA