Marmara Belediyesi 'Marmara Adalar Belediyesi' Oluyor

Marmara Belediyesinin "Marmara Adalar Belediyesi" olması için TBMM'ye teklif sunulduğŸu bildirildi.

Marmara Belediye BaşŸkanı Süleyman Aksoy, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, yerel seçimlerin ardından Balıkesir'in büyükşŸehir olmasıyla belde olan AvşŸa Adası'nın Marmara ilçesinin bir mahallesi olduğŸunu söyledi.

Aksoy, ilçe merkezinin bulunduğŸu Marmara Adası ile AvşŸa ve Ekinik adalarından Marmara Belediyesinin sorumlu olduğŸunu belirterek, "Marmara Denizi ortasında bir ada ilçemiz ve iki ada mahallemiz var. Bu yüzden adımızı Balıkesir BüyükşŸehir Belediyesinde Marmara Adalar Belediyesi olarak değŸişŸtirdik. Bununla ilgili TBMM'ye teklif sunduk. Seçimler olduğŸu için yetişŸmedi. Seçimlerden sonra isim değŸişŸikliliğŸinin gerçekleşŸmesini bekliyoruz" dedi.

AvşŸa ve Ekinlik adalarının turizm, Marmara Adası'nın ise mermer, zeytin ve balıkçılıkla bilindiğŸini dile getiren Aksoy, adaların çehresini değŸişŸtirmeye çalışŸtıklarını anlattı.

Marmara Adası'nın karayolları ağŸına dahil edildiğŸini belirten Aksoy, "Yollarımız karayolları tarafından yapılacak, onarılacak. Bununla ilgili yatırım çalışŸmaları başŸladı" diye konuşŸtu.

Kaynak: AA