Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Açıklaması

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünden, müdürlük bahçesinden çıkan 3 tırın Akçakale Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gittiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı ulusal ve yerel basın kuruluşlarında yer alan haberlerin, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soru önergesine atıfta bulunularak hazırlandığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Habere konu tırın müdüriyet bahçemizde beklediği iddiası gerçeği yansıtmamakta ve bilgiler de asılsızdır. Yine haberde geçen Emniyet Genel Müdürlüğüne ait araç, Mardin Emniyet Müdürlüğü ve ilimiz Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne kask, kalkan gibi malzemeler getirmiştir. Ayrıca Mardin'e malzeme götürdükten sonra dönüşte ilimize gelen araç şoförü, Polisevinde konaklamış ve araç, güvenlik açısından İl Emniyet Müdürlüğümüz önüne park etmiştir. Plaka takip sistemi kayıtlarında söz konusu aracın Mardin istikametinden ilimize geldiği, konaklamanın ardından da Gaziantep istikametine geçtiği, aracın haberlere konu olduğu gibi Akçakale Sınır Kapısı istikametine gitmesinin mümkün olmadığı anlaşılmaktadır."

Açıklamada, "Haberin baştan sona asılsız iddialara dayanması gösteriyor ki bu, mesnetsiz bilgileri ilgili yerlere iletip yanıltarak devletimizi ulusal ve uluslararası boyutta zor duruma düşürme aczinde olan yapılanmanın beyhude çabalarıdır" ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA