Manisa'da Ekmek Fırınlarına Sıkı Denetim

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekmek fırınlarını sıkı takip altına aldı. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kanunlar çerçevesinde Manisa merkez ve ilçelerinde ekmek fırınlarına denetimlerini sürdürüyor.

Manisa'da Ekmek Fırınlarına Sıkı Denetim
Manisa’nın Köprübaşı İlçesinde ekmek fırını denetimine katılan Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, İl Müdürlüğü olarak kanun hükümlerinin uygulanması çerçevesinde denetimlerin devam ettiğini belirterek, gıdanın üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmî kontrollerinin yapılmakta olduğunu, gıda ve yem işletmeleri ile ilgili kayıtların eksiksiz bir şekilde tutulduğunu söyledi.



Kanuna aykırılığı tespit edilen durumlarda kişi veya kuruluşlar hakkında gerekli yasal işlemlerin uygulanmakta olduğunu vurgulayan Çebi, “Kanunlar kapsamında üretim, satış, depolama ve toplu tüketim yerleri düzenli olarak denetlenmektedir. Bunun yanı sıra Alo Gıda 174 hattına yapılan şikayetler ve diğer yollarla kurumumuza ulaşan şikayetler en kısa sürede değerlendirilerek, denetimleri yapılmaktadır. Son günlerde sıklıkla yazılı ve görsel medyada gündeme gelen ekmek üretim ve satış yerlerinin denetlenmesi konusu İl Müdürlüğümüz tarafından dikkatle takip edilmektedir. Soframızda ana gıda maddesini oluşturan ekmek gerekli mevzuatlar çerçevesinde sıklıkla ve özen gösterilerek denetlenmektedir. Denetimler esas olarak hukuki sonuçları olan iş ve işlemlerdir. Bu bağlamda denetçilerimiz, halk sağlığını ve gıda güvenliğini koruma konusunda çok hassas davranmakta, bir yandan da üretici ve satıcıların haksız uygulamalara maruz kalmamaları adına azami hassasiyet göstermektedir.” dedi.

Çebi, güvenilir ve sağlıklı gıdanın üretilmesi ve tüketiciye ulaştırılmasının çok yönlü bir denetimi gerektirdiğini de vurgulayarak, “Denetimlerde kurumumuz denetim görevlilerinin yanı sıra, ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları ile meslek örgütlerine de önemli görevler düşmektedir. Kamu denetiminin dışında en önemli denetimlerden biri de tüketicilerin denetimidir. Tüketicilerimizden, şüphelendikleri her durumda ALO Gıda 174 şikayet hattına başvurmalarını istiyoruz. Ayrıca tüketicilerimizin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın işletme kayıt numarası veya onay numarası olmayan, son tüketim tarihi geçmiş, etiketsiz ve ambalajsız satılan ürünlere itibar etmemelerini, bu gibi durumlarda ise ürünleri satan veya üreten iş yerlerini ilgili kurumlara bildirmelerini önemle rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA