Kahramanmaraş'ta 'Aile Destek Merkezi'Kuruldu

Elbistan Kaymakamlığınca "Aile Destek Merkezi" kuruldu.

Kahramanmaraş'ta 'Aile Destek Merkezi'Kuruldu
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde Ceyhan Mahallesi, Göktürk Caddesi üzerine kurulan Aile Destek Merkezi'nden, eşinden ayrılan, anne-babası ayrı olan çocuklar ile herhangi bir mesleği ve işi olmayan, aile ekonomisine katkıda bulunmak ve meslek sahibi olmak isteyen kadınlar faydalanacak.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, merkezi ziyaretinde yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne ilçeye söz konusu merkezin kurulması için proje sunulduğunu, bakanlık tarafından kabul görülen çalışmanın 258 bin lira maliyetinin bulunduğunu belirtti.

Aile Destek Merkezi'nin bölgede tek olduğunu vurgulayan Akkoyun, özel ve örnek olarak nitelendirdiği proje için şunları kaydetti:

"Aile Destek Merkezi, eşiyle çeşitli sorunlar yaşayan, yada eşinden ayrılmış bayanlara; sosyal, kültürel, psikolojik anlamda destek veren bir kurum olacaktır. Bu merkez ayrıca ailelerin daha huzurlu, rahat ve çocukları ile birlikte yaşamasını destekleyen faaliyetler düzenleyecektir. Aile bağlarını güçlendirmek ve kuvvetlendirmek adına ekonomik anlamda ihtiyaç duydukları meslek edindirme manasında da destekler sağlayacaktır. Meslek edindirme kursları düzenleyecektir."

Akkoyun, bir ailenin ihtiyaç duyduğu her an merkezin onların yanında olacağını belirterek, kurumun hayırlı işler yapacağına inandığın sözlerine ekledi.

Kaynak: AA