Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Güneş Vakfı Genel Başkanı Alparslan Ceylan'ı ziyaret etti.

Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması
Erzurum'da ziyaret ve incelemelerini sürdüren Ala, Gürcükapı semtindeki Güneş Vakfı'nda, yönetim kurulu üyeleri, Erzurum Teknik Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi öğretim üyeleri ve üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Vakfın Genel Başkanı Ceylan'dan kurumun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alan Ala, vakfın kültürün devamına yönelik önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Ata sporlarının yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması konusunda gereken desteği vereceklerini ifade eden Ala, "Okçuluk olsun, cirit olsun önemli branşlar. Biz her türlü desteği veririz. Kendi kültürümüzün devam etmesi için gerekli, saygın çalışmalar yapılıyor. Bunlara büyük memnuniyetle katkı sağlarız" dedi.

Efkan Ala, Moğolistan'da Türkiye'nin çalışmaları olduğunu, müzesini, yollarını da yaptığını ifade etti.

Güneş Vakfı Genel Başkanı Ceylan da Erzurum'da Türk Dünyası Spor Oyunları'nı düzenleyeceklerini ve 30 ülkenin katılacağını belirterek, oyunların oynanabileceği kampüs de yapacaklarını vurguladı.

Organizasyon için 30 ülkeyle bağlantı sağladıklarını ifade eden Ceylan, "Türk Dünyası Spor Oyunları programımız Gençlik ve Spor Bakanlığının onayında. Onaydan çıkınca hemen çalışmalara başlayacağız. Ekim ayında da 'Türk Şöleni' yapacağız. İki ayağı olacak bunun. Hem kültürel sempozyum hem de Türk sporu, ata sporlarımıza yönelik etkinlikler düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Ata sporlarının gelişmesine yönelik önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizen Ceylan, "22 okçuluk takımımız oldu. Ciritte de önemli çalışmalar yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın emirleri doğrultusunda ciritle ilgili iyi bir altyapı oluşturduk, iyi bir noktaya getirdik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA