Büro Memursen'den 'Özlük Haklarımız İhlal Ediliyor” Eylemi

Büro Memursen üyesi bir grup, mali ve özlük haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle Fatih Unkapanı’nda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu önünde eylem yaptı.

Büro Memursen'den 'Özlük Haklarımız İhlal Ediliyor” Eylemi
Büro Memursen İstanbul 1 Nolu Şubesi üyesi bir grup, mali ve özlük haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle Fatih Unkapanı’nda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu önünde eylem yaptı. Burada bir araya gelen grup adına Büro Memursen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Kadir Turalı basın açıklaması yaptı.

Turalı, yaptığı basın açıklamasında, “Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşlarımızın hızlı ve kaliteli hizmet almasını amaçlamaktadır. Ancak bu amacın gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan kurumdaki memurlar göz ardı edilmektedir. Unutulmamalıdır ki hizmetin en iyi şekilde verilebilmesi öncelikle çalışanların mutluluğunu sağlamaktan geçmektedir. Kendi çalışanlarını memnun edemeyen bir kurumun vatandaşlarımızı memnun etmesi mümkün değildir. Ülkemizin bel kemiği olan kurumdaki haksız uygulamalar nedeniyle maalesef memurlarımızın bel kemiği kırılmıştır” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu personelinin geceli gündüzlü çalıştığını söyleyen Turalı, “Sosyal Güvenlik Kurumu personeli aşırı iş yükü ve yapılandırmalar nedeniyle gecesini gündüzüne katarak, hafta sonları tatil yapmadan mesai mevhumu gözetmeden çalışmaktadır. Personelin yaptığı fazla mesailere karşılık aldığı ücret koca bir sıfırdır. Kendinden, ailesinden fedakarlıkta bulunarak özveri ve büyük gayretle çalışan personele yaptıkları fazla mesaiye karşılık ücretlerin ödenmemesi tam anlamıyla adaletsizliktir, haksızlıktır. Fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi, personelin eve götürdüğü ekmeğe, çocukların rızkına göz dikmekten başka bir şey değildir. Konfederasyonumuz Memur-Sen’in geçtiğimiz ay yapılan genel kurulunda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Fazla çalışma konusunda herhangi bir haksızlığa mahal vermeyecek şekilde gereken adımlar atılacaktır. Ücretlerle ilgili düzenlemeler yapılacak’ dedi.

Bizler fazla mesai ücretleri konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun söylediklerinin en kısa zamanda hayata geçirilmesini istiyoruz. Büro Memur-Sen olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki haksızlıklara, adaletsizliklere ‘yeter’ diyoruz artık. Bizler kurumumuzdaki memur kardeşlerimizin insanca insanca yaşamasını, evine gülen yüzle gitmesini istiyoruz” Şeklinde konuştu.

Büro Memursen İstanbul 1 Nolu Şubesi Başkanı Kadir Turalı son olarak taleplerinin en kısa zamanda yerine getirilmesini istediklerini belirterek, “Kurumdaki kardeşlerimizin hakkı olan fazla mesai ücretleri, ikramiyeleri ve ek ödemelerin verilmesini istiyoruz. Şeflerin özel hizmet tazminatları ve ek ödeme oranları yükseltilerek uğradıkları maaş adaletsizliği giderilmelidir” dedi.

Kaynak: İHA