Okul Öncesi Eğitim Şenliği Çocukları Eğlencede Buluşturdu

Keçiören Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliği ile düzenlenen 11. Geleneksel Okul Öncesi Eğitim Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Okul Öncesi Eğitim Şenliği Çocukları Eğlencede Buluşturdu
Okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen şenliğe Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, veliler ve çok sayıda çocuk katıldı.

Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Keçiören’de 160 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, bunun 11 binini ise okul öncesi eğitim alan öğrencilerin oluşturduğunu söyledi.

Kılıçgil, ayrıca okul öncesi okullaşma oranında Keçiören’in Türkiye ortalaması içinde yüzde 37, Ankara ortalaması içinde yüzde 60’lık bir paya sahip olduğunu belirtti.

Keçiören’de çocukların yetişmesi için bütün kurumlarla birlikte çalışıldığına dikkat çeken Kılıçgil, "Önümüzdeki yıllarda okul öncesi okullaşma oranını daha da yukarılara çıkartacağız" diyerek noktaladı.

"OKUL SAYIMIZ DAHA DA ARTACAK"

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise şunları söyledi:

"Okul öncesi eğitim gören çocuklarımızın hem okulları tanıması, hem de okullara alıştırılması için bu tür şenlikler düzenliyoruz. Eğlenceli bir ortamda geçen bu şenliklerde öğrenciler bir yıl içinde öğrendiklerini sergileme imkanı yakalıyorlar; onların başarılarını destekliyor çeşitli yarışmalarla da kendilerini ödüllendiriyoruz."

Anaokullarının bir yıllık performanslarının sergilendiğine de dikkat çeken Ak, "Anaokullarımızın artması için hayırseverlerle iş birlikleri yapıyoruz. Keçiören’deki tüm okullarımızın fiziki yapılarının iyileştirilmesinin yanı sıra yeni okulların da ilçemize kazandırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her alanda yükselen bir değer olan ilçemizi eğitim alanında da gözde bir ilçe yapmak istiyoruz" dedi.

Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim de, okul öncesi eğitimi teşvik etmek ve özendirmek amacıyla düzenlenen şenlikte yaptığı konuşmada Keçiören olarak okul öncesi eğitimde Türkiye ortalamasının 25 puan üzerinde olduklarını ifade etti.

Renkli görüntülere sahne olan şenlikte jonglör, yüz boyama, maskotlar, şişme oyun alanlarına çocuklar büyük ilgi gösterdi. Anaokulu öğrencilerinin çeşitli gösteriler yaptığı şenlikte düzenlenen yarışmayla kazanan çocuklara bisiklet, scooter, bebek gibi çeşitli hediyeler verildi.

Alanda okulları tanıtmak ve geri dönüşümü özendirmek amacıyla açılan stantları da gezen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a çocuklar sevgi gösterisinde bulundu.

Şenlik 8 gün boyunca devam edecek.
Kaynak: İHA