BİSAB Mali Genel Kurulu

Bitki Islahçıları Alt Birliği (BİSAB) 8. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı.

BİSAB'dan yapılan açıklamaya göre, genel kurulun açılış konuşmasını BİSAB Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr. Yalçın Kaya yaptı.

Kaya, BİSAB'ın üye sayısının 200'ü aştığını, özel sektör tohumculuk firmalarının 3'te 1'inin araştırıcı kuruluş olmasının çok sevindirici olduğunu kaydetti.

Tohumculuk sektörünün 2023 hedeflerine ulaşması için kendi çeşitlerini, markalarını geliştirmesi ve araştırıcı kuruluş sayısının artması gerektiğini ifade eden BİSAB Başkanı Doç.Dr.Kaya,''Gerek ülkemizde gerekse dünyada tercih edilen ve rekabet gücü yüksek olan daha çok çeşit geliştirmeliyiz'' dedi.

Yıl sonunda Uluslararası Bitki Islahı Kongresi'nin ikincisini düzenleyeceklerini söyleyen Doç.Dr.Kaya, ''BİSAB olarak sektörümüzü bilgilendirmek, sektörümüzü diğer meslek grupları ile tanıştırmak ve ortak çalışma kültürünü pekiştirmek amacıyla pek çok kongre, çalıştay ve sempozyum düzenliyoruz, bu çalışmalarımız hızlanarak devam edecek'' diye konuştu.

Tohumculuk sektörünün hedeflerine ulaşabilmesi için kamu- özel sektör birlikteliği ile kurulacak Ar-Ge laboratuvarının şart olduğunu kaydeden Doç.Dr.Kaya, tohumculuk sektörünün kullandığı bütün alet ve ekipmana yüzde 50 destek verilmesini, tohumculukta çok önemli olan izolasyon mesafesi yeterli olan yer temin edilmesini, özel sektörün Ar-Ge ve ıslahçı yetiştirmek için yaptığı harcamaların vergiden düşürülmesini ve diğer harcamalar için vergi indirimi sağlanmasını talep etti.

Ankara'da yapılan genel kurula BİSAB üyeleri tohumculuk sektöründen çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: AA