Engellilere 'Temsili Askerlik'Uygulaması

Amasya'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığının Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği "temsili askerlik" uygulamasına katılan 24 engelli, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.

Engellilere 'Temsili Askerlik'Uygulaması
Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığına aileleriyle gelen zihinsel, bedensel, işitme ve görme engelliler, temsili askerlik için üniformalarını giydi ve tören alanında yerlerini aldı.

Engellilere, esas duruş, selam verme, silah tanıma ve tören yürüyüşü eğitimleri verildi. Daha sonra yemin eden askerlere tezkereleri, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ufuk Aras tarafından verildi.

Aras, törende yaptığı konuşmada, engelli gençlerin yüreğindeki vatan sevgisine, gözlerindeki ışıltıya, asker olmalarının verdiği gurur ve coşkuya hep birlikte şahit olduklarını söyledi.

Aras, engellileri, gönüllü askerlik yaptıkları için kutlayarak, "Askerlik, Türk milletinin en kutsal saydığı değer olarak kabul edilmiş bir vatan hizmetidir. Tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de aynı heyecan ve inançla yapılması bizler için iftihar vesilesi. Aynı zamanda geleceğimiz için de çok önemli bir güvence" dedi.

Engellilerin kışlanın havasını teneffüs edip ant içerek, Türk ordusunun birer mensubu olduklarını belirten Aras, engellilerin anne ve babalarını da tebrik etti.

Konuşmaların ardından aileleriyle bir araya gelen askerler, eğitim alanındaki silahları inceledi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA