Suudi Arabistan Kralı Selman Açıklaması

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, ülkesinin öncülüğünde düzenlenen "Kararlılık Fırtınası" operasyonunu "Yemen'e destek vermek" amacıyla düzenlediklerini belirtti.

Dünya İslam Birliği'ne bağlı Fıkıh Akademisi'nin Mekke'de düzenlediği 22. dönem toplantısının açılışında Prens Halid Faysal, Kral Selman'ın açıklamasını okudu.

Selman, açıklamasında, "Kararlılık Fırtınası operasyonuyla amacımız sadece Yemen'e destek olmak, bölge ülkelerinin güven ve istikrarını bozmak için Yemen'i komplo üssü haline getirme ve kanlı savaşlarla terör yuvasına dönüştürme çalışmasına karşı koymaktı" ifadesini kullandı.

İslam ümmetini tehdit eden en büyük tehlikenin, siyasi amaçlarına ulaşmak için mezhep unsurunu kullanan gruplar olduğunu vurgulayan Selman, din adamlarını bu grupların tehlikesine karşı halkı bilinçlendirmeye çağırdı.

Selman, Suudi Arabistan'ın diğer ülkelerin de desteğini alarak bu tehlikeye karşı koymak ve meşruiyete karşı çıkan ve Yemen'le komşu ülkelerin de güvenlik ve istikrarını tehdit eden gruba (Husiler) karşı koymak için harekete geçtiğini belirtti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen'de Husilerin ilerleyişini durdurmak amacıyla 26 Mart'ta ''Kararlılık Fırtınası'' adlı hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun, 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık ''Umuda Dönüş'' operasyonunun başladığı bildirilmişti.

Kaynak: AA