Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'tan ‘Suriye Savaşı'Açıklaması

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye’nin 7 Haziran genel seçimleri öncesi savaşa gireceği iddialarını değerlendirdi. Kamalak, “Türkiye için bir felaket olur. Eğer öyle bir düşünce varsa, iktidar sahipleri bu düşünceden kesinlikle ve derhal vazgeçmek durumundadır” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'tan ‘Suriye Savaşı'Açıklaması
Milli İttifak’ın seçim çalışması kapsamında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte Edirne’ye gelen Kamalak, Edirne Sanayi Sitesi’ndeki salonda partililere hitap etti. Miting sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan SP lideri Kamalak, Türkiye’nin seçime yakın bir zamanda savaşa gireceği iddialarını yorumladı. Kamalak, bu duruma ihtimal vermediğini ancak Türkiye’nin savaşa girmesinin bir çılgınlık olacağını söyledi.



Kamalak, Türkiye’nin Suriye’ye 15 saatte değil, 15 dakikada girebileceğini ancak girdiği takdirde 15 yılda çıkamayacağını dile getirerek, “Çıktığında ülkesi bölünmüş olarak çıkar. Kolu, kanadı kırılmış olarak çıkar. Neticede kendisine faydası olmaz bu şeyin. Türkiye için bir felaket olur. Eğer öyle bir düşünce varsa, iktidar sahipleri bu düşünceden kesinlikle ve derhal vazgeçmek durumundadır” dedi.

“HIRSIZI ARKADAŞLARINA DEĞİL, BU ÜLKENİN HAKİMLERİNE YARGILATACAĞIZ”

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Milli İttifak’ın seçim çalışması kapsamında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte geldiği Edirne’de partililere hitap etti. Kamalak, iktidarları döneminde adil yargılanmanın yolunu açacaklarına değinerek, “Adil bir yargılanma derken neyi kastediyoruz? Misalen, hırsızı arkadaşlarına değil, bu ülkenin hakimlerine yargılatacağız. Bir hukukçu olarak mademki, milletvekilleri arkadaşlarının durumunu takip etmek istiyorlar. Şu halde soruşturma komisyonunu meclis kursun ama hırsızın arkadaşlarından değil. Nereden kursun? Yüksek hakimlerden. Madem ki bu ülke anayasası itibariyle yasama, yürütme, yargı ayrılığını benimsemiştir. Kuvvetler ayrılığını benimsemiştir. O halde yasama ile ilgili bir kişi suçlandığında sorgulamayı yüksek hakimler yapmalı. Peki yargılamayı? Yargılamayı da Yüce Divan yapmalıdır. Öyle istiyoruz. Yani Meclis Soruşturma Komisyonu kuracak. Danıştay’da, Yargıtay’da, Sayıştay’da, Anayasa Mahkemesi’nde, HSYK’da bizim yüzlerce yetiştirdiğimiz bu ülkenin evladı yüksek hakimler var. Onlar kolay mı yetişti. Sorgulamayı onlar yapacak. Dosyayı onlar hazırlayacak. Şüphelilerin ifadesini her bir dosya için onlar alacak. Yargılamayı da Yüce Divan yapacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA