Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "G20 Zirvesi ile Serik'i, Belek'i dünya tanıyacak. Obama'dan Putin'e ve Merkel'e dünya liderleri, Serik'e Belek'e gelecek" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması
Türel, Serik ilçesinde 66 mahalle muhtarına bilgisayar hediye etti.

Bilgisayar dağıtım töreninde, muhtarların demokrasinin açılan ilk penceresi olduğunu, sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirten Türel, özlük haklarının da ekonomik olarak 5 misli arttığını kaydetti.

Türel, muhtarları güçlendirmenin memleketi güçlendirmek olduğunun altını çizerek, "1 yılda 214 muhtarımıza bilgisayar verdik. 200 bilgisayar daha dağıtacağız. Antalya'daki muhtarlarımızın yarısını bilgisayar dağıtmak suretiyle güçlendirmeye çalışacağız. Artık muhtarların iletişimi çok daha güçlü olacak" ifadesini kullandı.

Muhtar Bilgilendirme Merkezi'nin (MUBİM) Türkiye'ye örnek olduğuna dikkati çeken Türel, Serik'e bir yılda 98 milyonluk yatırım ihalesi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

- Serik'teki kavşaklar G20 Zirvesi'ne yetişecek

Türel, Serik girişinde ve çıkışında iki kavşak sözlerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu iki projeyi G20 Zirvesi'ne kadar yetiştireceğiz. G20 Zirvesi ile Serik'i, Belek'i dünya tanıyacak. Obama'dan Putin'e ve Merkel'e dünya liderleri Serik'e Belek'e gelecek. Ulaştırma projeleri hayallerine, Antalya artık daha çabuk ulaşacak çünkü Ulaştırma Bakanımız, Antalya milletvekili adayı. 2016 ikinci yarısında Serik'ten geçecek hızlı tren inşaatı başlayacak. Antalya'dan Serik, Manavgat, Konya'ya, Konya'dan Kayseri'ye oradan Kars'a kadar gidebileceksiniz. Devamı var isterseniz Serik'ten bindiniz mi Çin'e Pekin'e gideceksiniz. Serik'e bu yakışır. Bu hizmetler çalışınca oluyor."

- "Özümüze, kültürümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz"

Seçimlerden önce ilk kez Serik'te bira festivalini iptal edip Yörük festivali yapacağını söylediğini de hatırlatan Türel, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'nin ilk uluslararası Yörük festivali bize nasip oldu. Bir gazeteci yazmış, biz Yörük festivali yapıyoruz ya, 'Gericilik hortladı' demiş. Şimdi buralara gelip sizden oy isteyecekler. Ben Yörük festivali yaptığım için gericiymişim. Eğer bira festivali yapmak ilericilikse, batsın sizin ilericiliğiniz. Eğer Yörük festivali yapmak gericilikse yaşasın bizim gericiliğimiz. Biz özümüze, kültürümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Antalya Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Recep Şengün de MUBİM hizmeti ve bilgisayar hediyesi için Türel'e teşekkür etti.

Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın da katıldığı törende, konuşmaların ardından muhtarlara bilgisayarları teslim edildi.

Kaynak: AA