Erzurum'da '4. Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kongresi'

Atatürk Üniversitesi'nde "4. Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kongresi" düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Uluslararası İlişkiler Bölümü ile Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Koordinatörlüğü tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen kongreye, farklı üniversitelerden öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Suphi Orhan, kente gelen öğrencilerin her birini elçi olarak gördüklerini belirterek, geleceğin ışıkları olan gençlere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sait Dilek de 2009 yılında kurdukları öğrenci kongresinde çeşitli etkinlikler yapmaya başladıklarını, kongrenin öğrenci odaklı çalıştığını kaydetti.

Kongredeki amaçlarının çeşitli illerden gelen öğrencilerin fikirlerini söylemelerine zemin oluşturmak ve tartışmalarını sağlamak olduğunu anlatan Dilek, "Bu sadece Uluslararası İlişkiler Bölümüne has bir kongre değil. Diğer sosyal bölümlerden gelen arkadaşlarımız da var. Kendinizi gösterin istedik. Yani kendinize güvenin çünkü öz güven çok önemli. İlerleyen dönemlerde lisans düzeyi yetmeyebilir, lisansüstü boyut gerekebilir. Bu yüzden karşılıklı etkileşim çok önemli" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA