Diyarbakır'da Silah Kaçakçılığı Operasyonu

Diyarbakır'da 5 adrese eş zamanlı yapılan operasyonda 2'si tabanca olmak üzere 4 silah ele geçirildi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 5 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi.
Açıklamada, haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan kişi ve organizasyonların deşifresine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde suç organizasyonlarının varlığının tespit edildiği kaydedildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Yapılan çalışmalar kapsamında, 2 G-1 piyade tüfeği, 2 tabanca, farklı çaplarda 373 fişek, 2 kovan, 8 şarjör, 1 dipçik, kabza ve tetik tertibatları, 1 G-1 marka tüfeğe ait namlu, 18 silah aparatı, 8 değişik ebatlarda matkap ucu, silah temizleme aparatları ve kutusu ele geçirildi. İlimize kaçak yollardan çok sayıda silah ve mühimmat getirerek haksız ekonomik çıkar sağlayan ve kentin asayişinin bozulmasına neden olan kişilere yönelik yürüttüğümüz ve birçok organize suç örgütünün çökertildiği başarılı operasyonlara hassasiyet ve titizlikle devam edilmektedir. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır."
Olayla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ü emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılırken 1 kişi de adliyeye sevk edildi.
Kaynak: AA