Bkk Gençlik Meclisi Üyeleri İznik'i Gezdi

Bursa Kent Konseyi (BKK) Gençlik Meclisi, her dönemden devraldığı mimari mirası ile açık hava müzesi niteliğini hala koruyan İznik'i gezdi.

Bursa Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine başkentlik yapmış İznik'i BKK Gençlik Meclisi üyeleri, İznik Kent Konseyi Gençlik Meclisi rehberliğinde gezdi. Ayasofya Camisi'nden başlayan tur, I. Murat Hamamı, Yeşil Cami, Lefke Kapı, Berberkaya Mezar Lahdi, Surlar, Çini Atölyesi ve İznik Gölü ile son buldu.
BKK Gençlik Meclisi Başkanı Buse Kumbara, organizasyona ev sahipliği yapan İznik Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyelerine ve Başkan Kenan Acar'a teşekkür etti.
İlçenin tarihi zenginliği ve tabii güzelliklerinden çok etkilendiklerini belirten Kumbara, "İznik Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile geçmişe dayanan güçlü bağlarımız var. Birçok ortak çalışmaya imza attık. İznik için güzel işlere imza atacak bir ekip var burada. Birlik ve beraberliğimiz gün geçtikçe daha da güçlenecek. İznik tarihi dokusu ile Bursa'nın göz bebeği ilçelerinden biri. BKK Gençlik Meclisi olarak İznik için gereken her türlü desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı.
BKK Başkanı Semih Pala ise "Gençlerimizin kendilerini tanımalarına ve geliştirmelerine yardımcı olan etkinlikleri destekliyoruz. BKK Gençlik Meclisi aktif ve dinamik yapısıyla göz dolduruyor" dedi.


Kaynak: AA