Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu Açıklaması

Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, geçmişte yanyana gelmeyen değişik kesimlerin şimdi bir araya toplanıp HDP’ye oy vermek istediklerini söyledi.

Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu Açıklaması
Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, Nişantaşı Üniversitesi’nde düzenlenen başkanlık sistemi ile ilgili söyleşiye katıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal ve Genel Sekreter Can Uysal da hazır bulundu. Söyleşi öncesinde 7 Haziran seçimiyle ilgili açıklama yapan Burhan Kuzu, özellikle HDP’nin barajı geçmesi durumunda Türkiye’de yaşanacak siyasi tabloya ilişkin “HDP barajı geçerse anayasayı değiştirme gücümüz ciddi olarak zayıflar ve olan memlekete olur. Önümüzdeki seçimlerin sonucuna göre ya vesayetin ortadan kalktığı, demokrasinin işlediği ve hukuk üstünlüğünün ciddi bir noktaya geldiği yeni Türkiye devam edecek ya da eski Türkiye’ye döneceğiz. Millet kararı kendi verecek. Türkiye geleceğini bu seçimde belirleyecek” ifadelerini kullandı.

HDP’nin şu anki anketlere göre barajı geçme şansının olmadığını ifade eden Burhan Kuzu, “CHP, paralel, küresel, yamuk, değişik kesimler, komünistler, faşistler, ateistler hepsi bir araya gelip HDP’ye oy vermek istiyor. İstemeleri HDP’yi sevmelerinden değil, AK Parti’ye düşmanlıklarından kaynaklanıyor. Bunlar, AK Parti’nin gitmesi için dünyada Türkiye’ye en düşman olanlarla işbirliği yaparlar” dedi.

“ESKİ TÜRKİYE’DEN BETER OLURUZ”

AK Parti’nin olmadığı yeni dönemde Türkiye’nin, eski Türkiye’den bin kat beter olacağını söyleyen Burhan Kuzu, “Etrafımız ateş çemberi. AK Parti’nin olmadığı bir dönemde bu memlekette 6 ayda ekmek bulamayız. Hatamız olabilir ama biz Türkiye’ye çok güzel şeyler yaptık. Göğsümüzü gere gere sahada çalışıyoruz. Bilenler bilir, bilmezlerse de Allah bilir. Herkesi memnun edemeyiz ama herkese kucağımızı açtık. ‘Ne olursan gel’ dedik. Bu mesajı vermeye de devam edeceğiz” dedi.

“KILIÇDAROĞLU GELİP DAĞITIP KAÇACAK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatlerini de değerlendiren Burhan Kuzu, “Biz devraldığımızda Türkiye’nin kalkınma hızı eksi 9.9’du, bunu artı 9.9’lara çıkardık. Yüzde 18’lik büyüme yaptık, dış borcu sildik, kişi başına düşen gelirleri 2 bin 160 dolardan 11 bin 500 dolara, GSMH’yi de 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkardık. Böyle bir birikmiş bir durum var. Şimdi Kılıçdaroğlu, ‘Ben emekliye iki maaş vereceğim, asgari ücret bu kadar olacak’ diyor. Bunu yapabilir çünkü bizim yıllardır Merkez Bankası’nda ve Hazine’de biriktirdiğimiz bir para var. Kılıçdaroğlu bunlara göz dikti, gelip dağıtacak ve kaçacak. Çünkü yıllarca böyle yaptılar. Tayyip Erdoğan ya da Özal gibiler geldi biriktirdi ama bir yamyam gelip hepsini yedi. Bütün bu kara tablodan kurtuluşunun tek çözümü başkanlık modeli” diye konuştu.

Kaynak: İHA