Maden Kenti Zonguldak 1 Mayıs'a Hazır
İş'in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlama kararı aldığı "karaelmas" diyarında hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

1 Mayıs kutlamalarına işçi, memur, emekli, işsiz, esnaf, çifti, kadın ve erkek herkesi beklediklerini belirten Demirci, "1 Mayıs, işimize, iş yerimize, aşımıza, ekmeğimize sahip çıkmanın da ötesinde halkımızın tüm kesimlerine ve geleceğimize sahip çıkma günüdür. Taşeronlaşmaya, düşük ücretli çalıştırmaya, iş cinayetlerine 'hayır' demek için meydanlarda olacağız. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık" diye konuştu.
Demirci, Zonguldak'ın "emeğin başkenti" olduğunu, buradan sorunlarını gür şekilde haykıracaklarını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:
"Binlerce madencimiz yer altında can verdi. Biz hep birlikte ağladık. 167 yıllık mücadele ve üretim kültürünün oluşturduğu bu sosyal dokuda birliğin, beraberliğin, dayanışmanın ve mücadelenin ne demek olduğunu en iyi bilen insanlarız. Gün dayanışmamızı, birliğimizi, beraberliğimizi yine güçlü şekilde gösterme günüdür. Maden işçilerimiz başta olmak üzere tüm halkımızı, emekçileri ve emek dostlarını, bu anlamlı günü 'emeğin başkentinde' kutlamaya davet ediyoruz."
