Vali Yardımcısı, Koltuğunu Suriyeli Öğrenciye Bıraktı

Kilis Vali Yardımcısı ve Elbeyli Konteyner Kenti Sorumlusu Vedat Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Suriyeli ZehraTit'e devretti.

Yılmaz, kamptaki İstiklal İlkokulunda eğitim gören 2. sınıf öğrencisi Tit ve beraberindeki Suriyeli öğretmenleri makamında kabul etti.
Temsili olarak Yılmaz'ın koltuğuna oturan Tit, görevlileri çağırarak konteyner kentteki tüm çocuklara balon ve oyuncak dağıtılması talimatını verdi.
Konteyner kentteki çalışmalar hakkında bilgi alan Suriyeli öğrenci, özellikle okullara daha fazla önem verilmesini istedi.
Arapça konuşan Tit'e, Suriyeli tercüman yardımcı oldu.
Vedat Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşların özellikle çocukların hayatlarında kapanmaz yaralar açtığını söyledi.

Tit'in, savaşta babasını kaybettiğini anlatan Yılmaz, "Yöneticilik görevini temsili olarak Suriyeli bir öğrenciye bırakmanın sevincini yaşıyorum. Yaşanan kanlı savaştan ve zulümden Türk milletinin şefkatli bağrına sığınan Surriyeli çocuklarla bugün Atatürk'ün armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladık. Bu güzel ortamı hep birlikte yaşadık" dedi.

Tit ise Türkiye'de kendilerine çok iyi davranıldığını ve her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Yılmaz, ziyaret anısına Tit'e tablet hediye etti.

Kaynak: AA