Abd İle Ab Arasında Yürütülen Ttıp Müzakereleri

Almanya Başbakanı Angela Merkel ABD ile Avrupa Birliği (AB) arasında müzakereleri devam eden Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığına (TTIP) anlaşması için, "Ortaklık şirketlerin Amerikan piyasasındaki önemli şanslardan faydalanmasını kolaylaştıracak" dedi.

Almanya'nın Ludwigshafen şehrinde dünyanın en büyük kimya şirketlerinden BASF'ın 150. kuruluş yıl dönümü kutlamalarında bir konuşma yapan Merkel, yapılacak TTIP anlaşmasının ekonomiyi güçlendireceğini savundu.
Alman kimya firmalarının ABD'ye ihracatları dolayısıyla yıllık 140 milyon avro gümrük ödediklerini belirten Merkel, "Ortak amacımız bu paranın başka türlü mesela araştırma ve geliştirme için değerlendirilmesi olmalı" diye konuştu.

Merkel, TTIP'nin Almanya ve AB bünyesindeki şirketler için bir avantaj olacağına dikkat çekerek, "Ortaklık, şirketlere Amerikan piyasasındaki önemli şanslardan faydalanmasını kolaylaştıracak" dedi.

ABD ve AB arasında TTIP müzakereleri ise halen sürüyor.
Öte yandan Almanya'da çevre, tüketici koruma ve insan hakları örgütlerinin bir kısmı Alman Yeşiller Partisi ile Sol Parti'nin de desteği ile anlaşmanın gerçekleşmesine karşı çıkıyor.
Kaynak: AA