Sivas’ta Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları Sergilendi

Sivas’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları sergilendi.

Sivas’ta Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları Sergilendi

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları etkinliği düzenlendi.

Mendil kapmaca, seksek, çuval yarışı, halat çekme, halk oyunları gösterileri ve daha birçok çocuk oyunun sergilendiği etkinlikte öğrenciler keyifli anlar yaşadı.

Çocuk oyunlarının yaşatılmasının önemli olduğunu söyleyen İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü, “Sivas bir çocuk oyunları cennetidir. Bizim kendi çocukluğumuzda en az 50 çeşit oyun oynardık. Ne yazık ki şimdi sadece iş futbol, voleybol ve basketbola dönüştü. Bu 23 Nisan etkinlikleri kapsamında yapılan bu yerel çocuk oyunlarına yönelik etkinlik çok hoşuma gitti. Sivas’ta çelik çomak başta olmak üzere, taş dikmece, değnek dikmece gibi çok sayıda oyunumuz vardı. Bu oyunlar çocukları bedenen ve zihnen geliştirmeye uygundu. Kültürün devam etmesi lazım, kültür bir sonraki kuşaklara aktarılmalıdır. Anadolu’nun çocuk oyunlarının yaşatılması ve bizden sonraki kuşaklara tekrar aktarılması lazım bu açıdan yerel oyunlarımızı konu alan bu etkinlik hoşuma gitti” dedi.

Etkinliğe Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA