Mega Hazıfa'dan Beyni Etkin Kullanma Semineri

İzmir'in Aliağa ilçesinde yer alan Mega Hafıza Dahi Çocuk Yetiştirme Merkezi, 'Beyni Etkili Kullanma' semineri düzenledi.

Mega Hazıfa'dan Beyni Etkin Kullanma Semineri

Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminer, Şemsigül Yakupova'nın 'Dombra' adlı Kazak çalgısı eşliğinde söylediği parçalar ile başladı.

Mini konserin ardından yaşları 5-7 arasında değişen Mega Hafıza Aliağa Şube Merkezi öğrencileri,'Five Little monkeys' isimli ingilizce şarkıyı, videoda yer alan maymunların hareketlerini bire bir taklit ederek söyledi.

Seminer, Aliağa Mega Hafıza Dahi Çocuk Merkezi Müdürü Turgay Ceylan mega aritmetiğin tanımına ilişkin açıklamalar ile devam etti. Ceylan, "Mega aritmetik, zihinsel aritmetik veya diğer bir ifadeyle mental aritmetik kanalıyla, matematik alanında elde edilen zihinsel bir beceridir. Bu zihinsel beceri çocukların matematik yeteneklerini güçlendirerek geliştirmekte ve hesap makinesinden daha hızlı olarak zihinsel aritmetik işlemlerini doğru bir şekilde yapmalarını sağlamaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından kısa adı “Memoriad” olan dünyadaki tek resmi hafıza olimpiyatlarında Türkiye ikincisi Melisa Solak, dördüncü Mert Gümüşkaya, beşinci olan Rüya Gümüşkaya'nın yanı sıra Mega Hafıza Dahi Çocuk Yetiştirme Merkezi Aliağa Şubesi diğer öğrencilerinden, Beste Elbrus, Nisa Salman, Aliş Maden ve Musa Şimşek sahneye davet edildi.
Öğrenciler, belirli salise ve saniye aralıkları ile 1,2, 3 ve 4 basamaklı sayıların toplamını yaptı. Öğrencilerin hafıza yeteneklerini sergilemesinin ardından 'Beyin Gücünüzü Keşfedin' isimli bir sunum yapan Dünya Hafıza ve Zihinsel Matematik Olimpiyatları Başkanı Melik Duyar, bilgilerin hafızaya kaydedilmesine karar verenin, beynin orta kısmında yer alan 'hipokampus' olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
"Eğer öğrenmeyi istiyorsak hipokampus'ün düğmesinin açık olması gerekiyor. Öğrenmek istediğimiz yeni bilgiler var ise, bunu ancak olaya duygularımızı katarak başarabiliriz."
Sunumun devamında beynin sağ ve sol yarım küresinin aynı işlev içerisinde olmadığının bilimsel çalışmalarla kanıtlandığına dikkat çeken Duyar, ''Beynin sol yarım küresi daha çok okul başarısı üzerine organize edilen fonksiyonları kaydederken beynin sağ yarımküresi, daha çok sanatsal başarıların yer aldığı fonksiyonlarla donatılmıştır'' dedi.

Duyar, mantıksal odaklı olan işlemlerde beynin sol tarafı kullanırken, resim, müzik gibi faaliyetlerin yanı sıra tüm hayal gücü fonksiyonlarında beynin sağ tarafının kullanıldığını ifade etti

Kaynak: İHA