Samdob, Sezonun Son Bale Gösterisini Sahneleyecek

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), sezonun son bale gösterisi ''Dans Gecesi''ni seyircileriyle buluşturacak.

SAMDOB'dan yapılan açıklamada, eserin 20 ve 25 Nisan tarihlerinde Samsun Atatürk Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacağı belirtildi.
Gerçekleştirilecek dans gecelerinde Samsun, Ankara, İçel ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinin solist dansçıları boy gösterecek.
20 Nisan 2015 Pazartesi ve 25 Nisan 2015 Cumartesi akşamı saat 20.00' de sahnelenecek olan gösterimde Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünün baş dansçısı Burak Kayıhan ve İtalya'nın Spoleto kentinde gerçekleşen 25. Uluslararası Dans Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden ve ülkemize altın madalyayla dönen Ankara Devlet Opera ve Balesi bale sanatçıları Özge Onat ve İlhan Durgut yer alacak.
Yaklaşık bir saat süren gösteride Samsun operası solist bale sanatçıları Boğaçhan Bozcaada, Nazmiye Khozashvili, Yiğit Erhan, Anna Gorgiashvivi, Merve Gürer, Orçun Ünal, Orkun Baydoğan, Çağıl Han Öztornacı, Özgün Barılı, Merve Bengier, Özlem Özdemir, Zeynep Bengier, İdil Şengül, İpek Baydoğan, Arzu Kaya ve Damla Oktay da yer alacak .



Kaynak: AA