112’de Taşeronlaşmaya 'hayır'Demek İçin Ankara’ya Gidecekler

Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu 112’de taşeronlaşmaya hayır demek için 4 Nisan Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilecek eyleme Manisa’dan da destek vereceklerini söyledi.

112’de Taşeronlaşmaya 'hayır'Demek İçin Ankara’ya Gidecekler

Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri sendika binasında düzenledikleri basın toplantısıyla 112’de taşeronlaşmaya karşı durmak ve sağlık alanındaki taleplerini daha gür bir şekilde seslendirmek için 4 Nisan Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilecek eyleme katılacaklarını açıkladı.

Sadece sağlık çalışanlarının değil tüm memurların siyasi iktidarın tehdidi ile karşı karşıya olduğunu ileri süren Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, “Biz bu yanlışları bertaraf edeceğiz. Ülkeyi yönetenler Memurlar için diyorlar ki ‘Siz bir taraftan alıyorsunuz, yargı bir taraftan geri iade ediyor. Burada özel sektör var, özel sektörde çalışanın işini beğenmezseniz İhbar tazminatını ödersiniz, kıdem tazminatını ödersiniz. Memnun değilseniz de kapıya koyarsınız. Yeni anayasa ile birlikte memur işçi ayrımını da ortadan kaldırmak lazımdır.’ Şimdi biz buradan soruyoruz memurun iş güvenliğini ortadan kaldırmak isteyenlere dur demenin zamanı geçmedi mi? Bizim Türk Sağlık-Sen olarak sorumluluğumuz, kazanılmış devlet memurluğu haklarımızı korumaktır. Memur arkadaşlarımıza buradan sesleniyoruz; biz sizin kazanımlarınızın savunucusuyuz. Biz bu mücadelenin takipçisiyiz. Gel bizim yanımızda dur, kazanımlarımızı muhafaza edelim. Hatta daha da artıralım.” dedi.

“112 Acil Sağlık Hizmetlerinde yapılan Taşeronlaşmaya hayır demek için 4 Nisan tarihinde yeniden Ankara’da olacağız.” diyen Mutlu şunları söyledi:
“Genel Merkezimiz 3 bin taşeron ambulans şoförü alınmasını düzenleyen ‘Şoför Hizmet Alımı’ konulu genel yazının iptali için Danıştay’da açılan davada Anayasa’nın 128. maddesine göre kamu hizmetinin kamu görevlileri eliyle yürütüleceğinin açık olduğu belirtildi. İnsan sağlığı ve yaşam hakkını doğrudan etkileyen bir hizmetin yürütülmesinin tamamen özel şirketlere devredilmesinin Anayasanın amir hükmüne aykırı olduğuna dikkat çekmiştir. 4 Nisan Cumartesi günü sesini duyurmak, haksızlığa dur demek isteyen tüm memurlarımızla birlikte Ankara’da meydanlarda olacağız.”
Kaynak: İHA