E-ticaret ve Dijital Pazarlama Konferansı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) ile E-ticaretsem ev sahipliğinde E-ticaret ve Dijital Pazarlama Konferansı gerçekleştirildi.

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, bir otelde gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, teknolojinin hızla geliştiğini ve ülkelerin bu gelişime ayak uydurması gerektiğini söyledi.

Kayseri'de binlerce yıldır ticaretin geleneksel yöntemlerle çok iyi şekilde yapıldığının herkes tarafından bilindiğini dile getiren Hiçyılmaz, "Ancak gelinen noktada e-ticaret uygulaması hayatımıza hızlı bir şekilde girdi. İnternetten, uzaktan alışveriş yapılabiliyor. Dünyada bu şekilde alışveriş çok hızlı şekilde gelişirken Türkiye'nin de bu değişime ayak uydurması gerekiyor. Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girecekse ve 2023 hedeflerini yakalamak istiyorsa sanayi ve ticaret alanına çok fazla önem vermelidir. Özellikle biz e-ticaret uygulamasını çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ve gençlerin bilgisayar, telefon, internet kullanımına oldukça yatkın olduğunu dile getiren Hiçyılmaz, "Türkiye internet altyapısı bakımından, insanların internet kullanımı, mobil telefon kullanımı açısından Avrupa ülkelerinden çok da geride değil. Dünyada en fazla internet hattına sahip 20 ülke arasında 11'inci sırada. Bu veriler Türkiye'nin e-ticaret konusunda gelecekte çok daha iyi bir noktada olacağını gösteriyor. Bizler de düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle e-ticaretin daha fazla tanınması ve yaygınlaşmasına katkı sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA