Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’dan Özkürtün Çıkarması

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi, köyler ve Erikbeli Grup yolunda incelemelerde bulundu.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’dan Özkürtün Çıkarması

Vali Yavuz ilk olarak beraberinde Kürtün Kaymakamı Enver Özderin, İlçe Jandarma Komutanı Murat Gebeş, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ile bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi.

Köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Vali Yavuz, burada yaptığı konuşmada Özkürtün Beldesi’nin Gümüşhane’nin en güzel yerlerinden biri olduğunu belirterek, “Bu coğrafyanın sert yapısı nedeniyle burada hayat sürmek oldukça zor. Ama bu coğrafi zorluğa rağmen, devletimizin her sene artan imkânları dâhilinde burada yapılan barajla birlikte çok şeyin değişmiş olduğunu görüyorum.” dedi.

Göç etmeyerek Özkürtün’de kalan veya emekli olarak memleketine geri gelen vatandaşların daha iyi bir ortamda yaşamaları için kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum amirleriyle yoğun bir çaba harcadıklarını ifade eden Vali Yavuz, özellikle yol çalışmaları konusunda geçmişle karşılaştırıldığında önemli iyileştirmelerin olduğunu belirtti.

Köylerdeki eksikliklerin giderilmesi konusunda bu yıl farklı bir yol izleyeceklerini söyleyen Vali Yavuz, “Köylümüzün kendi imkânlarıyla yapmayı düşündüğü ama yapamadığı işler konusunda Özel İdaremize sağlanan imkânlar geçen seneye göre çok daha iyi durumda. Bu işleri, kaymakamlarımız vasıtasıyla köy muhtarlarımızın da bizzat işin içinde olması suretiyle ve köylülerimizin de katkısıyla gidereceğiz. Böylece çok farklı bir ortam oluşacak ve bunu sizler de göreceksiniz Allah’ın izniyle.” şeklinde konuştu.

Köylerdeki eksikliklerin halledilebilmesi konusunda köylülere de büyük görevler düştüğünü dile getiren Vali Yavuz, bölgemizdeki vatandaşların çok duyarlı olduğunu ve konuya vakıf olduklarında tereddütsüz katkı sağladıklarının farkında olduğunu belirterek, coğrafyamızdaki eksiklikleri bir an önce giderme konusunda köylülerin de katkısını beklediklerini söyledi.

Bir ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Valiler Toplantısında bir araya geldiklerini hatırlatan Vali Yavuz, “Sayın Cumhurbaşkanımız, birebir vatandaşlarımızın ihtiyaçları anında giderilmesi, eğer imkânımız buna yeterli değil ise de bu imkânları oluşturmak için mutlaka gayret sarf edilmesi konusunda bizlere talimat verdi. Çok şükür ki, bizim kamu kurum ve kuruluşları olarak çok büyük imkânlarımız var. Sadece yol, su, elektrik anlamında değil, sağlık konusunda da aynı şekildeyiz. Mesela diyaliz hastalarımız var ve artık kapısına kadar gidilip diyaliz hastamızı alınıyor, diyaliz makinasında ihtiyacı gideriliyor, sonra tekrar evine bırakılıyor.” dedi.

Bütün kamu kurumlarının hazırlık yaptığını ve köy yolları ile diğer işlerde tam tekmil faaliyetlere başlanacağına değinen Vali Yavuz, Özkürtün merkeziyle ilgili de Belediye Başkanı ile sürekli görüştüklerini, eksikliklerin peyderpey giderileceğini belirtti.

Vatandaşlarla yaptığı sohbetin ardından Özkürtün PTT şubesine geçen Vali Yavuz, yeni kurulan PTT Matik’i inceledi ve PTT personelinden bilgi aldı.

Daha sonra Gümüşhane Üniversitesine bağlı Kürtün Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek Okul Müdürü Doç. Dr. Osman Üçüncü’yle bir süre sohbet eden ve okulun eğitim durumu hakkında bilgi alan Vali Yavuz, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin nasıl artırılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Yüksekokulun ardından Kürtün Anadolu Lisesi’ne geçen Vali Yavuz, burada da okul müdürü Osman Çakmak’tan okulla ilgili bilgi aldı ve okul için talep edilen spor salonuyla ilgili çözüm noktasında fikir alışverişinde bulundu.

Okul ziyaretlerinin ardından beldeye bağlı Süme Mahallesi, Konacık Köyü ve Bağlama Köyü’ne ziyarette bulunarak, muhtarlar ve vatandaşlarla köy kahvehanelerinde bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinleyen Vali Yavuz, Konacık Köyünde de köy ziyaret defterini imzaladı.
Kaynak: İHA