Cizre’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlaması

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile hastanede ve 112 Acil Servis'te gece nöbetinde görev bayan çalışanları ziyaret edip, karanfil dağıttı.


Sağlık-Sen Cizre İlçe Başkanlığı işyeri temsilcisi Yunus Karadaş ve bazı sendika üyeleri, 112 Acil Servis ve Cizre Devlet Hastanesi’nde gece nöbetinde görev yapan bayan doktor, ebe ve hemşireleri ziyaret ederek karanfil dağıtırken, erkek çalışanlara da çikolata ve lokum ikramında bulundular. Bayanlara karanfil dağıtan Sağlık-Sen üyesi Ceylan Bilgiç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün sadece bir gün değil yılın 365 günü hatırlanması gerektiğini belirterek, “Şiddet ve baskının olmadığı, kadın ölümlerinin son bulduğu bir gün olmasını diler, 8 Mart’ın çalışan kadınlar için tatil olması gerektiğine inanıyorum. Bu vesile ile başta annelerimiz olmak üzere tüm çalışan kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” dedi.

112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon Merkezi çalışanı Aysel Oruç ise, “Annelerimiz başta olmak üzere dünyadaki bütün kadınların ve özellikle çalışan kadınların gününü kutlarım. Gecenin bu saatinde bizleri ziyaretleri ile onurlandıran ve hatırlanması ile de bizleri duygulandıran Sağlık-Sen Cizre ilçe yönetimi ve Cizre Devlet Hastanesi işyeri temsilciliğine teşekkür ederim” dedi.

Sağlık-Sen İlçe Başkanı Sabgatullah Anmal, “Biz sendika olarak bu gün gecenin bu saatinde çalışan hanım kardeşlerimiz ve fedakâr sağlık çalışanlarımızın gününü kutlamak, kendilerinin bizler için ne kadar değerli olduklarını hatırlatmak için hem ziyaret ettik hem de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak karanfil dağıtıp, lokum ve çikolata ikramında bulunduk” diye konuştu.

Günün 24 saati bıkmadan usanmadan çalışan sağlık çalışanları için Sağlık Bakanlığı’nın motivasyon ve çalışma ortamı oluşturması gerektiğine vurgu yapan Anmal, “Maalesef bakanlık sağlık çalışanlarının motivasyonunu bozmak için her türlü kanunu çıkartıyor. Ülkemizin en ücra köşesi olan memleketinden kilometrelerce uzaktan gelip bu hizmeti veren fedakar hanımlarımızın gününü en içten duygularımla kutlar, şiddet ve baskının olmadığı, sağlık çalışanların müreffeh bir çalışma ortamına kavuşmasını diler, bu günün çalışan kadınlara özel bir tatil günü olmasını dilerim” dedi.

Sağlık-Sen Sendikası üyeleri, hastanede yatan bazı bayan hastaları da servislerde ziyaret edip günlerini kutlayarak, karanfil dağıttı.

Kaynak: İHA