Berlin Turizm Fuarının Göz Bebeği Çeşme Oldu

Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilen ve dünyanın dört bir yanından turizm profesyonelini bir araya getiren ITB Berlin (Internationale Tourismus Börse Berlin / Uluslararası Turizm Borsası Berlin) fuarında İzmir’in Çeşme ilçesi ön plana çıktı.

Berlin Turizm Fuarının Göz Bebeği Çeşme Oldu

Almanya’nın başkenti Berlin'de, bu yıl 49. kez düzenlenen ve merakla beklenen ITB Berlin (Internationale Tourismus Börse Berlin / Uluslararası Turizm Borsası Berlin) fuarı başladı.

Dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini bir araya getirerek, iş birliğini geliştirmek ve ikili anlaşmalar yapmak için olanaklar sunan fuarda, turizm alanları ve tarihi dokusuyla ünlü İzmir'in Çeşme ilçesi ön plana çıktı

Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı ve aynı zamanda 4 bin 500 Alman seyahat acentasından oluşan RTK (Raiffeisen Tours Koorperation) zincirinin Türkiye temsilcisi Hüseyin Baraner, 38 yıldır fuara katıldığını belirtti.

Fuarda yaşananları iyi bir şekilde takip ettiğini dile getiren Baraner, Türkiye'nin önemine dikkat çekti

Baraner, "Çeşme 2015 yılında atılabilecek en önemli adımı attı bu girişimiyle. Zira biraz önce değindiğim gibi, biz Ruslarla turizmde birbirinden ayrılamayacak kadar iç içeyiz. Beraber çok büyük bir pazar, pasta oluşturduk. Daha başındayız işin ve bu pazar çok daha büyüyecek. Bir 10 yıl sonra çok değişik rakamları konuşacağız. Bu anlamda Çeşme’de yapılacak Türk-Rus Dostluk Parkı, 1770 Osmanlı-Rus Deniz Savaşı’nın 250 yılı vesilesiyle 2020 yılında yapılacak her türlü çalışma ve etkinliklere çok büyük katkı sağlar. St. Petersburg’a gidenler bilirler, orada bu deniz savaşı anısına adeta bir şehir kurdular. Parklarıyla, saraylarıyla, meydanlarıyla, heykelleriyle. Rus tarihinin çok önemli bir parçası olan bu savaş anısına para bastırdılar. Tarih geçmişte kaldı ve şimdi bu olayı artıya çevirme ve Çeşme adına para basma zamanı. Zaten tarihteki bir olayı dostluk parkıyla dövize ancak turizm dönüştürebildi, hem de uzun yıllar boyunca. Çeşmeli bunu yapıyor şimdi. Bu dostluk parkı Türk ve Rusları gerçek anlamda bir araya getirir. Çünkü Ruslar, kendi ülkeleri dışında Ruslara, Rusların tarihine saygı gösteren toplumlara iki katı daha fazla saygı duyar. Çok önemsiyorlar bunu Ruslar. O anlamda Çeşme için çok büyük bir kazanç olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Çünkü bu girişim Çeşme’nin tüm Rusya’da tanınmasını, sevilmesini ve sayılmasını sağlar."dedi.

Hüseyin Baraner, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu anlamda hükumetin, bütün yerel otoritelerin, turizm sektörünün bu projeyi şimdiden masaya yatırması, üzerinde uzmanca çalışması, en iyi şekilde projelendirip, maddi ve manevi en yüksek çapta da desteklemesi gerekir. Sonuçta kazanan Çeşme, dolayısıyla İzmir ve Türkiye olacaktır. Projenin bu aşamaya gelmesinde katkısı olduğunu bildiğim Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı’na ve diğer emeği geçenlere turizm sektörü adına teşekkür ediyorum."
Kaynak: İHA