Erbakan Gaziantep'te Anıldı

Gaziantep'te, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın 4. ölüm yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi.

Erbakan Gaziantep'te Anıldı

Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 4. ölüm yıl dönümü nedeniyle Şehitkamil Kültür Merkezi’nde Erbakan Vakfı tarafından anma programı düzenlendi.

Programda Erbakan dualarla anıldı. Anma programına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmkazoğlu, Erbakan Vakfı Genel Başkanı ve merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim’in okunması ile başlayan program, sinevizyon gösterileri ile devam etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Zor zamanlarda, ülkenin vesayetinin en yoğun olduğu zamanlarda her zaman bu bedeli ödeyebilme gücünü, kararlığını, inancını göstermiştir. Ayrıca genç mühendisken başladığım çalışama hayatımda, eşimle beraber başladığımızda özelikle milli sermaye, milli kalkınma, milli üretim, adına milli görüş acil düzen dediğimiz şeyin aslında bugün insanlığın ihtiyacı olan en temel yoksullukla mücadele, hakka ve adalet bakışıyla insanlığın ne kadar ihtiyacı olduğunu gördük” dedi.

KIRKLARELİ VE DİYARBAKIR ÖRNEĞİ
Daha sonra konuşma yapan Fatih Erbakan ise “Erbakan hoca bundan 40 sene evvel, bugün bile unutulmuş olan, her geçen eriyip küçülen, dışarıya göç veren, kuş uçmaz kervan geçmez bir şehir olarak Kırklareli’nde 30 bin insanın çalışacağı otomotiv fabrikasının temelini atmış bir insandır. Bugün 2014’te Kırklareli’nin nüfusu 60 bin, bundan 40 sene evvel yapılacak ilavelerle birlikte 30 bin insanın çalışacağı bir sanayi tesisinin temelini atacak vizyon, bir ufuk ve vatanseverlik abidesinden bahsediyoruz. Yine 74’ün Diyarbakır’ında merkez nüfusu 100 bin olduğu günlerde 10 bin insanın çalışacağı TEMSAN jet motorun fabrikasını kuran bir zihniyetten bahsediyoruz. TEMSAN fabrikasının müdürü olan arkadaşımız bize bizzat kendisi anlattı. Dedi ki ben bu fabrikanın müdürü olduktan sonra Erbakan hocayı ve milli görüşü tanıdım. Merkez Nüfusu 100 bin olan Diyarbakır’da 10 bin insanın çalışacağı fabrikayı kurmak demek, bugünün Diyarbakır’ında 100 bin insanın çalışacağı fabrika kurmak demektir diye bizzat fabrikanın müdürü kendi ağzıyla söyledi.

Eğer o hamleler, o sanayileşme, o hizmetler önü kesilmeden 40 sene boyunca devam etseydi, bugün Diyarbakır da, Kırklareli de, Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirlerimiz de Norveç’in, İsviçre’nin, Kanada’nın şehirlerinden bir tanesi olurdu. Bugün Diyarbakır’da teröre, anarşiye gidecek bir tane bile genç bulunmazdı. Diyarbakır İsviçre’yi bile sollamış şehir olurdu. 40 sene evvelki Diyarbakır’da uçak motoru üretecek fabrikayı kuran bir lideri bu akşam anıyor olurduk" diye konuştu.

Fatih Erbakan’ın konuşması sırasında bazı konuklar gözyaşlarına hakim olamazken, daha sonra bir katılımcı tarafından Necmettin Erbakan’ın 1970’li yıllarda Gaziantep ziyaretinde çekilen fotoğraf, Erbakan’a hediye edildi.
Kaynak: İHA