Zihni Göktay Esev'li Öğrencilerle Buluştu

Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Zihni Göktay, ESEV’li öğrencilere tiyatro ve sinemada uzun yıllar sonucu edindiği tecrübelerini anlattı.

Zihni Göktay Esev'li Öğrencilerle Buluştu
Her sanatçının hiciv hakkı olduğunu belirten Göktay, "Ancak bunun bir sınırı vardır. Sanatçı söylediklerine dikkat etmelidir"dedi.


7’den 70’e her yaş grubuna yönelik ücretsiz gitar, bağlama, ney ve çello gibi 30’dan fazla branşta eğitim veren Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV), ustaları çıraklarla buluşturmaya devam ediyor. Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan "Usta Çırak Buluşmaları" adlı söyleşi programının bu haftaki konuğu Tiyatro ve Sinema Zihni Göktay oldu.

USTA OYUNCUDAN ÖĞRENCİLERE HAYAT DERSİ
Usta Oyuncu Zihni Göktay ESEV’de çeşitli sanat dallarında eğitim alan öğrencilerle, "Tiyatro ve Sinema” üzerine sohbet etti. Tiyatro ile başlayan ve sinema ile devam eden sanat hayatı ile ilgili öğrencilere bilgi veren Göktay, tiyatroyla 7 yaşında tanıştığını söyledi.

Tiyatroyu "usta-çırak" ilişkisi içinde öğrendiğine dikkat çeken Zihni Göktay, "Her oyuncunun, her yazarın, her karikatüristin hiciv hakkı vardır. ancak bunun bir sınırı vardır. Ağızdan çıkan kötü söz insanı zor durumda bırakabilir. Özellikle her zaman toplumun gözü önünde olan sanatçılar, insanlar sözlerine çok dikkat etmelidir" diye konuştu.

ESEV'li öğrenciler, Sanatçı Göktay'ın anlattıklarını can kulağıyla dinlediler. Göktay, söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
Kaynak: İHA