Yunus Arıkan’dan ‘yaşam Tuhaf Bir Oyun’ Konferansı

Esenyurt Belediyesi tarafından kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde Yaşam Tuhaf Bir Oyun isimli konferansta gençlerle bir araya gelen Gazeteci Yazar Yunus Arıkan yoğun ilgiyle karşılaştı.

Yunus Arıkan’dan ‘yaşam Tuhaf Bir Oyun’ Konferansı

Esenyurt Belediyesi tarafından kültür sanat etkinlikleri kapsamında Yaşam Bir Tuhaf Oyun adlı konferansı ile gençlerle buluşan Gazeteci Yazar Yunus Arıkan yoğun ilgi gördü. Esenyurt Belediyesi İncirtepe Kültür Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen programa, Esenyurt AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıca Aytan, Esenyurt Belediyesi Başkan Danışmanı Metin Karakoç, basın mensupları ve çok sayıda liseli öğrenci katıldı.

“ANNEME SÖZ VERDİM”
Gazeteci Yazar Yunus Arıkan, okur buluşmasında yaptığı konuşmada kendisini dinlemeye gelen öğrencilere kitabından ve hayatından alıntılar ile başladı.

Arıkan, şöyle konuştu: "1972 yılında 17 yaşındayken İstanbul’a gelen bir genç olarak Beyoğlu’nda bir boya sandığı almaya karar verir ve cebindeki bütün parasını o gün boya sandığına verir. Ancak hiç korkmaz, İstanbul büyük bir şehir ve tek korktuğu yalnız kalmaktır. Artık onu zor bir hayat beklemektedir. Henüz 18 yaşını bile doldurmamıştır ve bir yandan boyacılık yapar diğer yandan okumak ister. Çünkü, annesine söz vermiştir. İstanbul’a gidip okuyacaktı ve hedefi vardı bir şey olacaktı. Önce Şişli Sanat Okuluna başvurdu ama orada hayal kırıklığına uğradı. Çünkü oradaki yetkili memur velin gelsin diyordu. Tabii okula başlarken 17 yaşında olan bir gencin yanında velisi olmalıydı yoksa almazlardı okula ve öyle de oldu almadılar. Bu arada boyacılığı bırakmış sanayide çalışmaya başlamıştı. Aradan biraz zaman geçince Taksim'de bir otel inşaatında çalışıyor, akşamları daktilo kursuna gidiyordu. Arkadaşları sen ne yapacaksın daktiloyu, sanki gazeteci mi olacaksın deyip kendisiyle alay etmişlerdi.”

“TECRÜBE PARAYLA SATIN ALINMAZ, YAŞAMAKLA OLUR”
Arıkan, tecrübe konusuna değinerek şunları söyledi: “Ancak, o bir şey olacaktı ve kararlıydı kimseye boyun eğmek istemiyordu. Beyoğlu Akşam Ticaret Lisesine kaydını yaptırmış ve okuyacağı, hayatını değiştireceği ilk adımı atmıştı. Hayatını değiştiren o kadınla hayatının aşkıyla tanışmıştı. Artık hem çalışıyor hem okuyor ve lise bitmiş üniversite hayatı başlamıştı. Marmara Üniversitesi Fransız dili ve Edebiyatı Lisans ayrıca İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisansını başarıyla tamamlamıştı.”
Programın sonunda Esenyurt Belediyesi tarafından katılımcılara hediye edilen Anneme Söz Verdim kitaplarını imzalayan Gazeteci-Yazar Yunus Arıkan katıldığı en keyifli programlardan biri olduğunu ifade etti.

Yunus Arıkan, kendi yaşadığı hayatı ve zorlukları gençlerle paylaşarak onlara katkı sağlamak istediğini söyledi.

Arıkan, şiir, deneme, araştırma, kişisel gelişim ve roman olmak üzere 13 kitap yazdı. Ulusal Günboyu gazetesi başta olmak üzere bölgede çok sayıda yerel gazetede köşe yazarlığı yaparak güncel, aktüel, siyaset ve spor yazılarından oluşan binlerce makalesi bulunuyor.
Kaynak: İHA