Beah’ta Davinci Ropotla Prostata Nokta Atışı…

Teknolojiyi yakından takip eden Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine kattığı yeni cihazlarla gücüne güç katarak cerrahi müdahaleleri artık daha profesyonel olarak yapıyor.

Beah’ta Davinci Ropotla Prostata Nokta Atışı…

Sahadaki kullanımı sonrası özellikle radikal prostatektomi yapmaya çok uygun olduğu görülen robot cerrahi (daVİNCİ) dar alanda ve derin bölgelerde rahatça çalışılabilmesi, üç boyutlu yüksek görüntü kalitesi ve yüksek hareket kabiliyeti nedeniyle prostat kanseri cerrahisinde hızla popüler olmasına neden oldu.

Yapılan bilimsel çalışmalarda robotik radikal prostatektomi sonrası idrar kaçırmanın daha az olduğu, ameliyat sonrası erken dönemde görülebilen bu şikâyetin özellikle genç hastalarda daha hızlı düzeldiği görülüyor.

Hastane teknoloji envanterine kattığı daVİNCİ robotu ile erkeklerin kabusu haline gelen prostatı çok kolay yok edebiliyor. Yaptığı başarılı ameliyatlar sonrası hasta çok daha erken ayağa kalkabiliyor ve hastanede kalış süresi açık ameliyatlara nazaran daha az oluyor.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçtiğimiz günlerde bu teknolojik üstünlüğünü kullanarak Opr.Dr.İbrahim Karabulut, Opr.Dr.Ercüment Keskin, Opr.Dr.Ftih Kürşat Yılmazel, Opr.Dr.Fevzi Bedir, Opr.Dr.Hüseyin Kocatürk, ve Opr.Dr.Nursen Atasoy
prostat ameliyatı gerçekleştirdi.

Ameliyat sonrası bir açıklama yapan Üroloji Kliniği uzmanları; “Gayet başarılı ve sorunsuz bir prostat ameliyatı gerçekleştirdik.daVİNCİ robotla yaptığımız bu ameliyat hastanemizde ilk oldu hastamız gayet rahat bir operasyon geçirdi. Hastamızı ameliyat sonrası kısa sürede ayağa kaldırdık ve taburcu ettik. Hastanemiz üroloji kliniği olarak yaptığımız ameliyatların büyük bir kısmı artık daVİNCİ robot yardımı ile gerçekleşecek ve hastalarımızın tedavileri çok kısa süre içerisinde tamamlanıp erkenden taburcu olabilecekler” dediler.

Günümüzün kâbusu prostat kanseri; erkeklerde en sık görülen ikinci kanser türü olduğunu dile getiren uzmanlar, “Belli bir zaman öncesine kadar prostat ameliyatları genellikle açık ve uzun süren bir tedavi ile yapılıyordu. Prostat kanserinin belirtileri hastalığın evresine göre değişmekle beraber; başlangıç aşamasındaki hastalık hiçbir bulgu vermez. Tanı çoğunlukla yükselen kan PSA değeri sonrası yapılan biyopsi ile konulur.

İleri evrelerde ise idrar yollarındaki tıkanmaya bağlı sık idrar, idrarda yanma, gece idrara kalkma gibi prostatizm belirtileri görülür.Yayılmış hastalıkta ise kemik ağrısı, kansızlık, halsizlik, gibi yakınmalar olabilir. Kesin tanı prostattan biyopsi alınıp mikroskopla patolojik inceleme yapılarak konulur. Radikal prostatektomi adı verilen prostat kanseri ameliyatı ülkemizde daha çok açık yöntemle yapılıyordu.” Diye konuştular.
Kaynak: İHA