Epilepsi, Akıllı Telefonlardan Takip Edilebilecek

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, epilepsinin akıllı telefonlardan takibine olanak sağlayacak "Yeditepe EpilepsiSİZ" uygulamasını 26 Mart Dünya Epilepsi Farkındalık Günü'nde hayata geçirecek.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, en yaygın nörolojik hastalık olarak bilinen epilepsinin, Türkiye'de 1 milyona yakın insanı yakından etkilediği belirtildi.
Hastalığın halk arasında "sara" olarak bilindiği kaydedilen açıklamada, Türkiye'de ve dünyada her yıl binlerce kişinin epilepsi hastaları arasına eklendiği vurgulandı.
Epilepsi halk tarafından yeterince bilinmediği için nöbet geçiren kişilerin epilepsi hastası olma olasılığının ihmal edilebildiği ifade edilen açıklamada, epilepsinin özellikle 0-16 yaş ve 65 yaş sonrası kişilerde daha sıklıkla görüldüğü aktarıldı.
Açıklamada, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nin bu veriler ve tablo ışığında önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attığı bildirilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Epilepsi hastalığı konusunda halkı bilinçlendirmek, hastalığı toplumun tanımasını sağlamak amacıyla projemizi yarın hayata geçiriyoruz. Proje kapsamında, epilepsi hastalığı hakkında halkın farkındalığını artırmak, epilepsi hastalarının çeşitli verilerini kayıt edebilmesine olanak vermek, hasta yakınları ve hekimlerin doğru veriyi analiz edebilmelerini sağlamak adına 'Epilepsi Günlüğü, Epilepsi Nöbeti Video Kaydı' gibi özellikleri içinde barındıran akıllı telefonlara uygulama çalışmasını Yeditepe Üniversitesi Hastanesi olarak 26 Mart Epilepsi Farkındalık Günü'nde başlatmış olacağız."
Uygulamanın IOS ve Android işletim sistemlerinde kullanılabileceği bildirildi.

Açıklamada, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde yarın 11.30'da düzenlenecek basın toplantısında, Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl ve Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Berrin Aktekin'in epilepsi hastalığıyla ilgili son tedavi yöntemlerini anlatacağı ve "Epilepsi Günlüğü" akıllı telefon uygulamasının tanıtılacağı belirtildi.
Kaynak: AA