Sedat Namal’ın 22 Mart Dünya Su Günü Mesajı

AK Parti Karabük Milletvekili aday adayı İşadamı Sedat Namal, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, küresel ısınma ve su kaynaklarının hızlı bir şekilde tükenmesi nedeniyle dünyanın karşı karşıya kaldığı en büyük tehlikenin su sorunu olduğuna dikkat çekti.

Sedat Namal’ın 22 Mart Dünya Su Günü Mesajı

Uzmanların, 2035 yılında su kaynaklarında kıtlığın oluşacağı ve dünya genelinde su savaşlarının başlayabileceği şeklindeki açıklamalarını hatırlatan AK Parti Karabük Milletvekili aday adayı Sedat Namal, "Tamamen ikame edilemeyen bir kaynak olan su, yaşayan bütün canlılar için en önemli doğal kaynaklardan birisidir. İnsan kullanımı, ekosistem kullanımı, tarım, ekonomik kalkınma, enerji üretimi ve ulusal güvenlik gibi suyun gerekli olduğu birçok sektör vardır. Son 20 yıl içinde dünyada artan insan nüfusu ve bunun sonucu olarak artan su talebi küresel bir su krizini gündeme getirmiştir. Bunun yanı sıra, hızla artan dünya nüfusu ve su talebiyle birlikte ekonomik, politik ve çevresel konulardaki mücadeleler ve çekişmeler çok daha yaygın ve ciddi boyutlara ulaşmıştır" dedi.

Dünya üzerindeki mevcut tatlı su kaynaklarının ihtiyaçları karşılayamayacak hale gelmesi üzerine tatlı su kaynaklarını paylaşan devletler arasında yaşanan soruna ‘su sorunu’ dendiğini belirten Sedat Namal, "Su sorunu, uluslararası ilişkiler açısından özellikle gelecek yıllarda kriz ve kimilerine göre çatışma potansiyeli içeren bir sorundur. Örneğin Brezilya’da su kullanımında yaşanan kuraklıklar nedeniyle kısıtlamalara gidilmiş ve su kullanımı karneye bağlanmıştır. Brezilya’nın yaşadığı bu sıkıntı da bize gelecek olan bu büyük tehlikeyi gözler önüne sermektedir" diye konuştu.

Kaynak: İHA