Chp Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız, Mardin'de

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan Yıldız, "Şengal ve Kobani'ye yönelik saldırılar ve katliamların ardından IŞİD'in yeni hedefi ne yazık ki Cezire kantonunun Haseki kentinde Asuri Süryani köyleri oldu" dedi.

Mardin'deki Kırklar Kilisesi'ni ziyaret eden Yıldız, kilise papazı Gabriel Akyüz'den bilgi aldı.
Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Yıldız, terör örgütü IŞİD'in Suriye'de Süryani halkına zulüm ettiğini belirtti.

Yılmaz, şöyle konuştu:
"İnsanlığın varlığın ve binlerce yıllık tüm değerlerimize ve mirasımıza yapılan bu vahşetin önüne bir an önce geçilmelidir. Bir kaç gün önce Musul kütüphanesini yakıp yıkan bütün eserlerimizi yerle bir eden yine IŞİD terör örgütüdür. Son günlerde tekrar Habur bölgesinde yaptıkları saldırılarıyla 350'den fazla Süryani'yi kaçırmışlardır. Şu anda yaralıların sayısı ve akıbeti hakkında da henüz bir bilgi yoktur. 3 Binden fazla kişi Kamışlı ve Haseki'ye sığınmak zorunda kalmış ve orada şuan konumlanmaktadır. Şengal ve Kobani'ye yönelik saldırılar ve katliamları ardından IŞİD'in yeni hedefi ne yazık ki Cezire kantonunun Haseki kentinde Asuri Süryani köyleri olmuştur."
Yıldız, Süryani halkına terör örgütü IŞİD'in yapmış olduğu terör eylemeni kınadıklarını ve tüm dünyanı koalisyon güçlerini bu konuda duyarlı olmaya davet ettiklerini söyledi.

IŞİD'in tüm Ortadoğu halkları kadar dünyadaki tüm uygarlık değerleri için de büyük tehlike ve tehdit olduğunu aktaran Yıldız, şunları kaydetti:
"Süryaniler bizim azınlığımızdır. Azınlıklar bizim çoğunluklarımızdır. Kendileri Ortadoğu'nun en kadim ve en değerli topluluklarından ve halklarından biridir. Topluma ve Ortadoğu'ya insanlığa sanat tarihinde bilim tarihinde her zaman yön vermiştir. Ve Dünyada insan uygarlığına baktığımızda insan uygarlığının gelişim sürecinde mutlaka herzaman Süryanilerin bir parmağını bir değerini bir izini görürsünüz. Bu sebeple bu korunması gereken halkın değerleri bizim değerlerimizdir. Bizim inancımızdır bizim kültürümüzdür. Tüm uluslar arası komisyonu, tüm güçleri sivil toplum kuruluşlarını,bütün siyasi partileri iktidarı ve devleti burada Süryanilere yapılan katliama dur demek için onları bir an önce göreve davet ediyoruz."
Kaynak: AA