Tbmm Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Nevruz Bayramı hakkında gündem dışı söz aldı.
Nevruz Bayramının kutlandığı meydanlardaki taleplerin arasında antidemokratik düzenlemeler içeren İç Güvenlik Paketi'nin tamemen çekilmesi ve özgürlükler için mücadele verirken cezaevine düşenlerin salıverilmesi olduğunu ifade eden Tüzel, Çözüm Süreci'nin izleme heyeti ve benzeri süreçlerinin de acilen hayata geçirilmesinin öncelikli konular arasında olduğunu söyledi.

Tüzel, konuşmasını Nevruz Bayramı'nı Kürtçe kutlayarak tamamladı.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da yerel medya üzerine yaptığı gündem dışı konuşmada, bu alanda yaşanan sorunlara değindi.
Yerel medya çalışanlarının 212 sayılı Basın Kanunu'ndaki haklarından yararlanamadığını, işverenlerin basınla ilgisi olmayan kişileri düşük ücretlerle çalıştırmayı tercih ettiklerini belirten Akar, en büyük sorunlarının başında da örgütlenmenin geldiğini söyledi.

Akar, meslekten gelmeyenlerin gazete patronu olmasının önüne geçilmesinin basındaki sorunların giderilmesinde önemli bir adım olduğunu da vurguladı.
AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da gündem dışı konuşmasında Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ve Kars iline yönelik yatırımlara değindi.
TANAP'ın barış ve kardeşlik projesi olduğunu, Türkiye'nin dünyada söz sahibi ülke konumunda bulunduğunu gösterdiğini belirten Arslan, Kars'ın da bu yatırımlarla enerji nakil koridorlarının merkezi haline geldiğini söyledi.


Kaynak: AA