Demirtaş'ın o sözlerine Şamil Tayyar'dan sert yanıt

Selahattin Demirtaş'ın, HDP grup toplantısında, ' Sayın Recep Tayyip Erdoğan, HDP var oldukça HDP'liler bu topraklarda nefes aldığı müddetçe sen başkan olamayacaksın. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, seni başkan yaptırmayacağız. ' sözlerine , Ak Parti cephesinden yanıt geldi.

Demirtaş'ın o sözlerine Şamil Tayyar'dan sert yanıt
Beyaz Tv ekranlarında Erkan Tan'ın moderatörlüğünü yaptığı ' Son Söz ' programında gündemi değerlendiren Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ' Selahattin Demirtaş'ın bu sözü bir hadsizlik, bu bir had bilmezlik, bu bir edepsizliktir. ' dedi.

Tayyar, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

DEMOKRASİDEN DEM VURUYORSUNUZ AMA...


Bir partinin genel başkanına bu sözler yakışmaz. Ayrıca siz demokrasiden dem vururken faşist bir anlayışla, milletin iradesini ipotek altına alırcasına 'yaptırtmayız' düşüncesi bunu hangi demokratik kavramla izah edeceksiniz.

ERDOĞAN, FİİLEN BAŞKAN


Allah dilerse, bu millette destek verirse Recep Tayyip Erdoğan başkan olur. Kaldı ki şu anda da, fiilen başkandır. Ey Selahattin Demirtaş belki farkında değilsin, dünya dönüyor ve Recep Tayyip Erdoğan da başkan.

DEMİRTAŞ, ÖCALAN'IN FİGÜRÜ


PKK'nın belli kanatları çözüm sürecine karşılar. Ama Abdullah Öcalan'a da direnmekte zorlanıyorlar. Çünkü Öcalan'ın bir kitlesel desteği var. Şu anda Demirtaş, bu çözüme karşı kanadın siyasi projesidir. Eğer bunu başarırlarsa kendileri silahlı devam edecekler, bunu da Öcalan'ın ikamet edecekler. Selahattin Demirtaş çözümden yana değil. Selahattin Demirtaş gelecekte Öcalan'ın yerine ikamet edilmek üzere hazırlanmış bir figür.

ÖCALAN'IN ÖLÜMÜ ÜZERİNDEN PROJE YÜRÜTÜYORLAR


Kandil ve Avrupa ayağı Öcalan'ın sağlığı üzerinden değil, ölümü üzerinden bir politika güdüyor. Ölürse ve kendi iktidarlarını daha kolay sürdürecekleri düşüncesindeler. Onun için Öcalan eksenli yürütülen projelerin tamamına karşılar.

CHP'NİN YERİNE ANA MUHALEFET OLABİLİRLER

Şu anda HDP'nin önünde açık bir yol var. Barajı aşabilirler belki de CHP'nin yerine ana muhalefet partisi olabilir. Bu kafayla giderlerse sandığa çarparlar ve giderler. PKK Nisan ayında silahı bıraksınlar, HDP Türkiyelileşme projesine sahip çıksınlar inanında CHP2nin yerine oturma fırsatı var. Eğer süreci iyi değerlendirebilirlerse.

BEYAZ GAZETE