Çanakkale Zaferi, Kağıthane’de Yeniden Canlandırıldı

Kağıthane Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında düzenlediği tiyatro gösterisinde, bir asır önce yaşanmış gerçek olayları yeniden canlandırdı.


Kağıthane Belediyesi, tarihe kahramanlık destanları kazandıran Çanakkale şehitlerini, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında düzenlediği anlamlı programda andı. Etkinliğe Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarihe adını altın harflerle yazdıran tiyatro oyunu, izleyenlerden büyük beğeni topladı. Gültepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen tiyatro gösterisinde, yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği savaş sırasında yaşanmış gerçek olaylar canlandırıldı.

“KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR İZİN VERİLMEYECEĞİ GÖSTERİLDİ”
Çanakkale Savaşı’nın büyük mücadeleler verilerek kazanıldığının altını çizen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Çanakkale bizim tarihimizde çok önemli örnek alınacak bir savaş. Destanlaşan bir mücadele orada yapıldı. Tüm dünyaya karşı bir mücadele verildi.

Çanakkale’nin geçilmez olduğu ülkemizin işgaline kanımızın son damlasına kadar izin verilmeyeceği gösterildi ve Çanakkale’nin geçilmemesiyle birlikte dünyanın da kaderi değişti. Yoksa bugün çok daha farklı bir dünyada olacaktık. Her yıl binlerce gencimizi Çanakkale Şehitliği’ni ziyarete götürüyoruz. 200 bine yaklaştı bu sayı. Kağıthane’de de bu çalışmalarımızı sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte sürdürüyoruz. Kağıthane Kent Konseyi bünyesinde gençlik meclisimizin çalışmaları var. Bugün de bu çalışmayı gençlik meclisimiz üstlenmiş oldu. Gençlerimiz Çanakkale bilinciyle hem kendilerini geleceğe hazırlıyorlar hem de gençlere örnek oluşturuyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA