Bilecik'te 'Uyum Grubu' Eğitimi Tamamlandı

Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından hazırlanan "Uyum grubu" eğŸitimine katılan üstün yetenekli öğŸrencilere ve velilerine belgeleri düzenlenen törenle verildi.

BİLSEM Müdürü şžeyma Yurdakul, burada yaptığŸı konuşŸmada, BİLSEM'in 2006 yılında kurulduğŸunu ve kurulduğŸu günden bu güne üstün yetenekli öğŸrencilerin eğŸitimlerini ve yeteneklerini gelişŸtirmeleri adına çalışŸmalar yaptığŸını söyledi.

BİLSEM'lerin özel ve önemli kurumlar ve şŸehirlerin çocuk üniversiteleri olduğŸunu anlatan Yurdakul, şŸöyle konuşŸtu:
"Selçuklu'dan kalma nizamiye medreselerinin geleneğŸinin Osmanlı'dan kalma enderun sistemi geleneğŸinin bir devamı. ǖzel ve üstün yetenekli öğŸrencilerin yetişŸtirildiğŸi eğŸitim gördüğŸü, geleceğŸi liderleşŸtiren kurumlar. BİLSEM olarak çocuklarımızı en iyi şŸekilde yetişŸtirmeye çalışŸıyoruz. şžu anda öğŸrenci sayımız 74. Yapılan istatistiklere göre her 100 öğŸrenciden 2 tanesinin üstün yetenekli olduğŸu tespit edilmişŸtir. ǖzel EğŸitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel MüdürlüğŸünün bu sene yayınlamışŸ olduğŸu yönetmeliğŸe göre ikinci üçüncü ve dördüncü sınıflardan öğŸrenci alımına başŸlandı. İnşŸallah kaliteyle sayımızı ikiye katlanacağŸımıza inanıyoruz."
Uyum gurubu eğŸitimine katılan öğŸrencilerin şŸiir okuması, "Dört mum" adlı gösterisi ile müzik dinletisinin ardından program, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye BaşŸkan vekili Nihat Can, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber BektaşŸ, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Genel Meclisi BaşŸkanı Serkan Yıldırım, 9. Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet YiğŸit ve daire müdürlerinin, öğŸrencilere ve velilere belgelerini vermesiyle sona erdi.
 
Kaynak: AA