Bik Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, Çiçekleri Satıp Mev’e Bağışladı

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürlüğü görevine getirilen Nihat Abacı, kendisine gönderilen çiçekleri satıp, parasını öğrencilere burs veren Malatya Eğitim Vakfı’na (MEV) bağışladı.

Bik Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, Çiçekleri Satıp Mev’e Bağışladı

MEV Malatya Şubesi’nde, MEV Malatya Şube Başkanı Necdet Narin, Yüksek İcra Kurulu Başkanı Şaban Taçyıldız, yönetim kurulu üyeleri, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç ile emekli eğitimci Ali İnan’ın katılımı ile Nihat Abacı çiçek parasını, MEV’e teslim etti.

BİK Malatya Şube Müdürlüğü görevine getirilen Nihat Abacı, kendisine çiçek gönderenlere öncelikle teşekkür ederek, “Türkiye’nin dört bir yanında eğitim gören Malatyalı üniversite öğrencilerine burs veren, hemşerimiz merhum Turgut Özal’ın kuruluşuna öncülük ettiği, şu an ise Genel Başkanlığını eski bakanlarımızdan Metin Emiroğlu’nun yaptığı Malatya Eğitim Vakfı, bugüne kadar binlerce öğrenciye katkıda bulunmuştur” ifadelerini kullandı.

Nihat Abacı, “Tahminimden fazla çiçek gönderilmesi nedeniyle, çiçeklerin bakımını da yeterince yapamayacağımız ve yer sorunu nedeniyle bunları satıp, hayır hizmetinde kullanmayı istişareler sonucunda karar verdik. Öğrencilere burs veren Malatya Eğitim Vakfı’na çiçek paralarını bağışlayalım şeklinde düşünce ortaya çıktı. Çiçeklerin satışından elde edilen parayı MEV’e teslim ediyorum” dedi.

MEV Malatya Şube Başkanı Necdet Narin de, “Sayın Abacı’nın kendisine gönderilen çiçekleri satıp, parasını vakfımıza bağışlaması örnek alınacak bir harekettir. Kendisini bu düşüncesinden dolayı kutlar, hayrının kabul olmasını dilerim. Ayrıca bu hareketin diğer kuruluşlara da örnek olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA