Kıbrıs'a Alınmayan Yaşlı Adamın Evlat-torun Hasreti

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan Tahir Ay, Hepatit C hastalığı nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne alınmadığını belirterek tek isteğinin çocuklarını ve torunlarını görmek olduğunu söyledi.

Kıbrıs'a Alınmayan Yaşlı Adamın Evlat-torun Hasreti

En son 2009’da gittiği Kıbrıs’ta, rahatsızlandığını yapılan testlerde Hepatit C görüldüğünü bunun üzerine de Kıbrıs’tan sınır dışı edildiğini söyleyen Tahir Ay (64), Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nden aldığı rapor ile İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden tam teşekkülü heyet raporu aldığını, Taşıyıcı Hepatit C’nin bulaşıcı olmadığını ve sağlık raporlarında da yurt dışına çıkmasında sakınca bulunmadığının belirtilmesine rağmen iki defa gittiği Kıbrıs’a alınmayarak geri gönderildiğini söyledi.

Ay, “Gerekli tedavimi oldum. Aldığım raporlarda yurt dışına çıkmamda sakınca olmadığı belirtiliyor. Tam teşekküllü heyet raporu aldım. Sakınca olmadığını gösteren raporlar Türkiye sağlık kuruluşu, İstanbul Valiliği de onayladı. Kıbrıs konsolosluk ve sağlık kurulundan da sakınca olmadığı belgesine rağmen Kıbrıs’a alınmıyorum" dedi.

Kıbrıs’a alınmadığı için çocuklarını ve torunlarını göremediğini iyi günlerinde kötü günlerinde yanlarında olamadığını ifade eden Tahir Ay, "Kıbrısta 4 çocuk ve 2 torunum var. Çocuklarım Kıbrıs’ta çalışıyorlar. İşleri nedeniyle her fırsatta gelmeleri mümkün olmuyor. Ancak gelmeleri halinde hasret gideriyoruz. Emekliyim. Kıbrıs'ta çalışmaya gitmiyorum. 15-20 gün kalıp çocuklarımı ve torunlarımı görmek istiyorum. Zaten istesem de kalamam eşim kaza yaptı ayağı kırıldı. Eşime bakmakla mükellefim isteseler de kalamam zaten orada. Tek isteğim yetkililerden o giriş kapılarından ismimin silinmesi. Biri Girne Limanı, diğeri Ercan Havalimanı. İki defa gittim ama Kıbrıs’a girişime izin verilmeyerek bir gece misafir edilip tekrar Türkiye’ye gönderildim” diye konuştu.

Kaynak: İHA