31. Saraybosna Kış Festivali Başladı

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 31'incisi düzenlenen Uluslararası Saraybosna Kış Festivali başladı.

Bosna Hersek Milli Marşı'nın okunmasıyla Milli Tiyatro'da başlayan festivale, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvaniç de katıldı.

İvaniç, burada yaptığı konuşmada, Saraybosna Kış Festivali'nin Bosna Hersek, Balkan ve Avrupa'nın kültür alanına büyük katkı sağladığını söyledi.

Festival kapsamında bir araya gelen sanatçıların, farklılıkların milletleri ayırmak yerine bir araya getirmesi gerektiğini belirten İvaniç, "Farklılıkların, Bosna Hersek'te olduğu gibi, insanları birbirine bağlaması gerekir. Farklı ülkelerden gelen sanatçıların, problemlerle yüklü olan gündelik hayatımıza renk katıyor. Festival sayesinde dinlediğimiz müzik, ziyaret ettiğimiz sergiler ve diğer etkinlikler, bizi her gün karşılaştığımız zorluklardan uzaklaştırıyor" diye konuştu.

İvaniç, kültürün bir milleti dünyaya tanıtan değer olduğunu ifade ederek, bu alanın özellikle son zamanlarda etkili olan ekonomik kriz dönemlerinde desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
31. Saraybosna Kış Festivali kapsamında çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek. 40 farklı ülkeden yaklaşık bin 300 sanatçının katıldığı festival, 15 Şubat'a kadar devam edecek.
Kaynak: AA