Ak Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer Esnaf Odaları Birliğini Ziyaret Etti

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, sivil toplum kuruluşlarının aktif olması, siyasetten çok Yozgat’ın geleceği noktasında kafa yorması gerektiğini söyledi.

Ak Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer Esnaf Odaları Birliğini Ziyaret Etti

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı ve parti yöneticileri Yozgat’ta bulunan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Latif Altın’ı ziyaret eden Milletvekili Yusuf Başer, Sivil toplum örgütlerimiz oturduğu koltuktan güç alan değil koltuğa güç veren kuruluşlar olduğu zaman siyasilerin daha çok çalışacağını belirterek, STK’ların daha güçlü ve olması aktif olması, siyaseti bırakması Yozgat’ın geleceği noktasında kafa yorması gerektiğini söyledi.

AK Partinin felsefesinde durmak yok sürekli çalışmak olduğunu vurgulayan Milletvekili Başer, “Bizler de vekil olduğumuz günden bugüne meclis mesaisi dışında esnafımızla, vatandaşımızla, STK’larla bir araya geliyoruz. Onların sorunlarını gidermek için birinci elden sorunlarını alıyoruz çözüm üretmeye çalışıyoruz. Esnafımızın sorunlarının azalması yönünde hükümetimiz sürekli çalışmalar içerisindedir. Biz seçimden seçime değil her gün 24 saat vatandaşımızın emrinde olma anlayışıyla hareket ediyoruz. Biz sadece Ankara’da oturup Ankara’da tepeden bakan hakim anlayışıyla değil vatandaşımızla birlikte, vatandaşımızın yanında olan, onların sıkıntılarını birebir yaşıyoruz” dedi.

Devletin bütün imkanlarını belli bir kesime değil, herkese 77 milyon vatandaşımıza eşit olarak dağıtmak suretiyle onların dertlerine çare olmaya gayret gösterdiklerini vurgulayan Başer, “Biz dünün hayallerini bugün gerçekleştiriyoruz. Bu esnafımızın için de memurumuz için de çiftçimiz içinde geçerlidir. Bizden önceki iktidarlar döneminde AB’ye girmek için o dönemin başbakanı, tarım bakanı ve ekonomi bakanı AB’ye iyi niyet mektubu göndermişler. ‘Biz tarıma verdiğimiz destekleri kaldıracağız bizi AB’ye alın’ demişler. Ama biz bunun tam tersini yapıyoruz. Köylümüzün daha çok tarımdan istifade edebilmesi için tohumluk, mazot, gübre, ürün, hayvancılık destekleriyle her konuda destek oluyoruz. Tarım kesimine çok cazip krediler sunuyoruz. Esnafımıza bizden önce Halkbank vasıtasıyla yüzde 70’lere varan faiz oranıyla kredi veriliyordu, bugün bu oran yüze 4’lere düşmüştür. Bunun yanında iş kuran gençlerimize ayrı destekler sunuluyor. Esnafa, kobilere yarı imkanlar sunuluyor. Bugün Bağkur’a pirim borcu olan vatandaşlarımızdan sağlıktan yararlanma haklarını getirdik” diye konuştu.

Türkiye’yi 2023 yılında bölesinde değil dünyada söz sahibi olan bir ülke haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Milletvekili Başer, “Toplumun tüm kesimleriyle beraber, ayrım yapmadan, sevgi ve kardeşlik iklimi içerisinde gelecek nesillere güzel bir ülke bırakmak istiyoruz. Kardeş kanını akmadığı bir ülke istiyoruz. Yozgat her zaman AK Parti’nin kurucu genel başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun yanında yer almıştır. Bizde hizmetler noktasında ilimize en iyi hizmeti vermeye gayret gösteriyoruz. Yozgat geçmiş iktidarlar döneminde aldığı hizmetin daha fazlasını AK Parti iktidarı ile almıştır. Biz Yozgat’ı bir cazibe haline getirmek istiyoruz. Tarım ve hayvancılığın geliştiği bunun yanında üniversitenin büyüdüğü bir Yozgat istiyoruz. Hastanemiz devam ediyor, tıp fakültemiz devam ediyor. AK Parti olarak Yozgat insanına hizmetkarlığa devam edeceğiz, amacımız hizmet etmek, eser üretmek” şeklinde konuştu.

Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Latif Altın’dan ziyaretlerinden dolayı Milletvekili Yusuf Başer ve beraberindeki partililere teşekkür ederek, “Milletvekilimiz her zaman bizim yanımızda oldu, bize destek verdi. Hükümet ise esnafımızın sorunları çözüyor, çözülmeye de devam ediyor, kangren olmuş çok sorumuz çözüldü, kendilerine teşekkür ediyorum. Seçimler dolayısıyla vekillerimizi biz ziyaret edemedik. Ancak bundan sonra vekillerimizi ilimize hizmet konusunda çok rahatsız edeceğiz. Biz birlik olarak siyasetten çok Yozgat’ın geleceğini ön plana çıkartıyoruz, bunun için de, siyaseten değil Yozgat için çalışan birlik olarak hareket ediyoruz, bundan sonra da hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA