Tübitak İle Fü Arasında Tto Destek Programı Sözleşmesi İmzalandı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer bulunan 14 üniversitenin sözleşmeleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımı ile TÜBİTAK Feza Gürsey konferans salonunda imzalandı.

Tübitak İle Fü Arasında Tto Destek Programı Sözleşmesi İmzalandı
Fırat Üniversitesi’nin sözleşmesi Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ tarafından imzalandı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık imza töreninde yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin teknoloji transferine odaklandığını, 2012'den itibaren TÜBİTAK'ın her bir üniversiteye 10 yıl boyunca yılda 1 milyon liralık destek vermeye başlamasını üniversiteler arasında rekabeti beraberinde getirdiğini söyledi.

Bakan Işık, 2012 ve 2013 yıllarında 10'ar üniversitenin destek aldığını, bugün atılacak imzalarla da 14 üniversitenin bu desteği almaya hak kazanacağını kaydederek, "Üniversitelerde var olan güçlü alt yapının değere dönüşmesi ve ticarileşmesi, ülkenin bilgi toplumuna, ekonomimizin bilgi ekonomisine evrilmesi noktasında verilen destekler, önümüzdeki süreçte ciddi rol oynayacak" dedi.

TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak da yaptığı sunumda, geçen yıl 100 bin lira olarak uygulanan, öğretim üyelerine her bir proje için verilecek destek miktarını, bu yıl 200 bin liraya çıkardıklarını söyledi.

FÜ adına sözleşmeye imza atan Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, TÜBİTAK tarafından 2015 yılından itibaren desteklenmeye değer bulunan Fırat Teknoloji Transfer Ofisi’nin de aralarında bulunduğu, 1513 Destek Programı kapsamında 5 üniversite ve 1601 Destek Programı kapsamında 9 üniversite ile sözleşmelerin imzalandığı söyledi.

Konuşmaların ardından TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak ile 14 üniversite rektörü, Teknoloji Transfer Ofislerinin Desteklenmesi sözleşmesini imzaladı. İmza törenine Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın da katıldı.

Kaynak: İHA